Dolar

32,5093

Euro

34,8204

Altın

2.477,38

Bist

9.530,47

Direnişin simgesi kamyon müzede

Başbakan Yıldırım'ın, 'Çarşaflı bir hanımefendi kullanıyor. Yanında modern giyimli bir bayan oturuyor. Birlik budur' dediği kamyon, Demokrasi Müzesi'nde sergilenecek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-05 15:34:50

Direnişin simgesi kamyon müzede

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kahramanlık destanını en iyi yansıtan fotoğraf kareleri arasında yer alan kırmızı kamyonu, ikna çabalarının ardından Boz Ailesi'nden satın aldı.

EFSANE OLDULAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine, direksiyona geçerek çocukları, torunları ve komşuları ile birlikte Kağıthane'den Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne giden Şerife Boz'un kullandığı kırmızı kamyon, kurulma hazırlıkları süren 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi'nde sergilenecek. 50 yaşındaki Şerife Boz ve komşusu ile herkesi duygulandırmıştı.


 
İKNA ETMESİ ZOR OLDU

Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatı üzerine Boz ailesi ile görüşen belediye yetkilileri, uzun uğraşıların ardından kırmızı kamyonu satın aldılar. Özellikle Şerife Boz'u ikna etmekte zorlanan belediye yetkililerinin, "tanklara göğüslerini siber eden milletin kahramanlığı, direnişin simgesi olan kırmızı kamyonla yeni kuşaklara aktarılacak" dediği öğrenildi.
 
BİRLİKTELİĞİN SEMBOLÜ

Başbakan, "Bu fotoğraf gözlerimden yaşların akmasına neden oldu. Birlik beraberlik budur" demişti.
 

Haber Ara