Dolar

32,5170

Euro

34,7952

Altın

2.427,66

Bist

9.710,63

Direnişçilerden, İsrail’e ‘ateşkes’ uyarısı: Parmaklarımız hâlâ tetikte

Filistinli direniş gruplarının, dün Gazze Şeridi’nde düzenlediği basın toplantısında işgal devleti İsrail’i, ateşkes anlaşmasındaki uygulamaların geciktirilmemesi ve Gazze’ye yönelik kısıtlamaların hafifletilmesi konusunda uyararak, “Parmaklarımız hâlâ tetikte, askerlerimiz meydanı terk etmedi” diyerek, savaşa hazır olduklarını vurguladılar.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-09 09:06:09

Direnişçilerden, İsrail’e ‘ateşkes’ uyarısı: Parmaklarımız hâlâ tetikte

uyarıbuyuk2

Filistin direniş grupları, dün Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, İsrail'i, Mısır destekli ateşkes anlaşmasındaki uygulamaları geciktirmemesi ve Hamas'ın yönettiği kıyı yerleşim bölgeleri üzerindeki kısıtlamaları hafifletmesi için uyararak, “Halkımızın farklı kesimlerinin ambargodan kaynaklı açlıktan ölmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz” denildi.

‘ASKERLERİMİZ MEYDANI TERK ETMEDİ'

Filistin direniş grupları, Siyonist Rejimi kendilerine yönelik ihanet, anlaşmayı bozmalarının sonuçları ve direnişin sabrını sınamamaları konusunda uyardı ve "Parmaklarımız hâlâ tetikte ve askerlerimiz meydanı terk etmedi" diyerek savaşa hazır olduklarını vurguladı.

‘DİRENİŞ, DÜŞMANA
UNUTULMAYACAK BİR DERS VERDİ'

Tüm Filistinli cesur savaşçıları ve direniş gruplarının askeri kanatlarını öven 'Müşterek Operasyonlar Komutanlığı” şu açıklamayı yaptı:

“Direniş, düşmana unutulmayacak bir ders verdi. Gazze ve direniş rahat lokma olmadığını, hiçbir şartta hiç kimsenin direnişten vazgeçemeyeceğini ya da onu bir kenara atamayacağını gösterdi.”

Direnişe destek veren ülkeleri öven Direniş Grupları, Filistin işgalinin 71. yılını anma törenlerine tüm Filistin halkını davet ederken Gazze halkından da ‘Geri Dönüş Yürüyüşleri'ne geniş çaplı katılım sağlamalarını istedi.

Batı Şeria, Kudüs ve diğer işgal bölgelerindeki Filistin halkından işgalcilerle çatışmaları şiddetlendirerek düşmanla temas noktalarını gerçek savaş meydanlarına çevirmelerini isteyen direniş grupları, ABD Başkanı Trump'ın Ortadoğu'daki “Yüzyılın Anlaşması” olarak da bilinen barış planını reddetmelerini istediler.

hayya

‘İSRAİL'İN, DİRENİŞİ SİLAHLA
DURDURACAK GÜCÜ YOK'

Hamas Siyasi Büro üyesi Halil el-Hayya da, İsrail'in ateşkesi ağırdan alması, kuşatma ve işgalin olduğu sürece direnişin durmayacağını söyledi. Al-Hayya, Lübnan Al Aksa TV kanalı tarafından yayınlanan röportajında, İsrail'in dönüş yürüyüşlerini ve direnişi silahla durduracak gücünün olmadığını belirtti.

Direnişin tepkisi 40 km'ye ulaştığında, İsrail'in çekilmeye ve arabuluculara, direnişçilerle anlaşmaya varması için baskı yapmaya başladığını belirten Al Hayya, “İşgal devleti İsrail, Mısırlı arabulucudan direnişi müdahale etmesini istedi; çünkü çektiği zararların boyutunu gördü ve ateşkes ilan etmek zorunda kaldı” dedi.

“Her çatışmada, direniş yeni bir gelişme gösteriyor. Kuşatmaya direniyoruz ve işgallere direniyoruz” diyen Hamas Siyasi Büro üyesi Halil el-Hayya, “Savaşların ve kanın aşığı olmadığımızı, topraklarımızda işgalsiz bir şekilde yaşamak istediğimizi, kuşatmanın var olduğu sürece bölgenin sakinleşmeyeceğini söylüyoruz” dedi.

İSRAİL'E BİR HAFTA
ATEŞKES SÜRESİ

Bu arada Lübnanlı El Ahbar gazetesi dün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki Filistinli silahlı grupların, ateşkes anlaşmalarını uygulaması için İsrail'e bir hafta süre verdiklerini bildirdi. Gazete, Gazze merkezli grupların ile İsrail arasında yeni bir çatışma ihtimaline karşı ellerini tetikte tuttuklarını öne sürdü.
Gazetenin haberinde, “Bir sonraki savaş daha sert ve daha büyük olacak” denildi.

Gazete, Filistinli grupların “Müşterek Operasyonlar Komutanlığı”ndaki bir kaynaktan edindiği bilgilere göre; muhtemel bir savaşta direnişçilerin İsrail'e karşı müdahalesi farklı olacağını, bu seferki hedefin ise Tel Aviv ve diğer askeri üs ve araçların olacağını öne sürdü.

Haber Ara