Dolar

32,6014

Euro

34,7906

Altın

2.410,18

Bist

9.645,02

Dilipak 'Erdoğan Halife olacak' dedi mi?

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan 'Erdoğan Halife olacak' dediği yönündeki iddialara yanıt verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-25 17:28:16

Dilipak 'Erdoğan Halife olacak' dedi mi?

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak geçtiğimiz günlerde Kanadaya gitti ve orada bir dizi ziyaretler ve konuşmalar yaptı. Derin devleti, Paralel yapıyı anlattı.

Dilipakın Kanadadaki konuşmaları Doğan mediası tarafından bağlamından kopartılarak sunulmaya çalışılıyor. Biz de Dilipak'a sadece Kanadadaki değil, yurdun dört bir yanında yaptığı konuşmalarda dile getirdiği konuları soruldu.

Erdoğan halife olacak dediniz mi?

Hayır, söylediğim şu. Bunu yıllardır söylüyorum. Cindoruka da söyledim. "Siz frak giymiş bir şeyhülislamsıniz" dedim.. Yıllar önce, 28 Şubatta Akdeniz Üniversitesinde de söyledim bunu. Yasaya göre hilafet kaldırılmadı. Yasaya göre Hilafet mana ve mefhum olarak TBMM nin ve Cumhuriyetin şahsi manevisinde mündemiçtir. Hilafet kurum olarak kaldırılsa da hilafete ait dini mekanlar ve bir takım eşyaların idaresi Vakıflara ve Kültür Bakanlığına, TBMM ye devredilmiştir. Din hizmeglerinin tedviri diyanete, eğitimi MEB lığına bırakılmıştır. Yurt dışındaki emlak ve memalik, dışişlerinin takibine bıfakılmıştır. Hilafet fonu kısmen İş bankasına bırakılmıştır. İş bankasındaki nema TDK ve TDK ya, idaresi ise CHP ye bırakılmıştır. Laikçi CHP hilafet fonunu yönetiyor da, Erdoğan niye dünyadaki hilafete bağlı topraklardaki müslüman hakların hukukuna sahip çılmasın. Çanakkalede , Allahuekber dağlarında biz birlikte değil mi idik.. Bu yasanın Cumhurbaşkanına ve meclis başkanına, başbakana yüklediği bir görevdir.

Beştepe ile ne ilgisi var bunun?

Önce Çankayayla bir ilgisi var. 1980 darbesinden sonra İş bankası sermaye artırımına gidiyor. CHP nin hissesine düşen sermaye artırımı Çankayanın örtülü ödeneğinden karşılanıyor. Önce bu hisselerin bugün Beştepeye devri gerekir..

Hilafet fonundan aktarılan paraların karşılığı olan payın da Diyanete devri gerekir.. İş bankasındaki diğer bir %30 luk hisse İttihat Terakki bankasının Osmanlı hazinesinden aktardığı paraların İş bankasına devri sözkonusu. Bu paranında hazineye devri gerekir.. Afyon Tefakki bankası varislerinin hisselerine el konulum o da iş bankasına aktarılması sözkonusu. O hisselerin de hak sahibine verilmesi gerek..

Bir de Lozandan söz ediyorsunuz, konuşmalarınızda

Evet, Lozan anlaşmasında "anasır-ı islam" yani Müslümanlar, ümmet olafak tek bir millet sayılmıştır. Hristiyanlar azınlık kabul edilmiştir. Bütün Müslüman unsurlar devletin asli, kurucu unsuru kabul edilmiştir. Bu çok açık. Kürdü, Türkü, Arabı, Çerkezi, Gürcüsü, Arnavutu, Boşnağı tek bir millet.. Ayni şekilde diğer ülkelerdeki Müslüman unsurlar da Osmanlı milletler topluluğundaki Müsluman unsurlar Türkiyenin himayesine bırakılmıştır. Onun oçinnhilafet mana ve mefhum olafak muhafaza edilmiştir.

Şimdi ben de diyorum ki,Erdoğan Beştepede 1005 odalı bir külliye yaptı. Bir cami yaptırdı, bir kütüphane yaptırıyor, Cumhurbaşkanlığı forsundaki yıldızların içi dolduruldu. Şimdi yasanın kendine yüklediği misyonun gereğini yerine getirerek, Osmanlıdan tevarüs ettiğimiz, Lozan anlaşması ile uluslararsı bir anlaşmaya konu olan, yasada açıkça ifadesini bulan Hilafetle ilgili islam topluluğunun hak ve hukukunun korunması konusunun Cumhurbaşkanlığı tarafından tedviri kanuni bir zorunluluktur.. O odalara  dünyadaki tüm Müslüman toplulukların temsilcilerinin müşavir olarak atanması gerekir. Bu inancımızın  tarihin , yasaların bize yüklediği bir zorunluluktur.

İngiliz milletler topluluğu var, Fransiz milletler topluluğu var, Osmanlı milletler topluluğu niye olmasın. Kaldi ki onlar eski sömürgeleri ile birlik oluşturuyor. Biz kardeşiz. Bakın İş bankası ile  ilgili iddialarım kısmen yargıda derdest..

Yani Erdoğanın halifeliğini onlar uyduduruyor. Siz Erdoğan tarihin ve yasaların ona yüklediği misyonun geregini yapmasını istiyorsunuz..

Cumurbaşkanı geçen gün bir konuşmasında "bizim sınırlarımız Misakı Milli ile başlayıp bitmez, bizim ufkumuzun sınırlarına onların hayalleri bile ulaşamaz, bizim ufkumuzun sınırları için, Filipinler, Myammar, Somali, Eritre, Doğu Türkistan, Kazakistan, Bosna var, Kosova var" dedi. Biz ne anlatıyoruz onlar kimin sazını çalıyor.. Emaneti mukaddesenin ne anlama geldiğini bilmeyenlere neyi anlatacaksınız ki.. Biliyor musunuz bu misyonun gereği yerine getirilmediği için bu gün bir buçuk milyar Müslüman imamesi kopmuş tesbih gibi darmadağın. Bugün yeryüzünde evrensel temsilcisi olmayan tek dini topluluk Müslümanlardır. Birileri bundan memnun da, "Müslümanım" diyen birileri bu hayalin uyanmasından niye korkuyorlar ki.. Kim bunlar..

Haber Ara