Dolar

32,5984

Euro

34,6895

Altın

2.522,24

Bist

9.524,59

Dilipak: CHP’de gelecek günler geçmişi aratacak!

Dokunulmazlık görüşmelerinde oylama sonuçları açıklandı.Tüm maddeler 376 oyla kabul edildi. Böylece referanduma gidilmeden TBMM'de dokunulmazlıklar kaldırılmış oldu. Peki şimdi ne olacak?

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-20 16:03:42

Dilipak: CHP’de gelecek günler geçmişi aratacak!

TİMETURK I TUĞÇE KOSKA

TBMM Genel Kurulu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmelerini yapmak üzere toplandı. Birinci maddeye 373 ikinci madde 374 son ve üçüncü maddesi ise 376 kabul oyu ile sonuçlandı. Oylamada kabul oyu 367'yi aştığından referandum yapılmadan anayasa değişecek. Oylama sonucunu gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak'a sorduk. Dokunulmazlıkların kaldırılmasını TİMETURK'e değerlendiren Dilipak,''CHP'de gelecek günler geçen günleri aratacak!'' dedi.

İŞTE ABDURRAHMAN DİLİPAK'İN AÇIKLAMALARI...

DİLİPAK: CHP KAÇTIĞINI SANDIĞI ŞEYE DOĞRU KOŞAN BİR PARTİ

CHP'nin kendi oyununa geldiğini belirten Dilipak, ‘'Dürüstlük şovu yapanlar dokunulmazlık konusunda kazdıkları kuyuya düştüler .CHP ne yaptığını bilmiyor. Bir anda HDP'nin avukatlığını soyundular. Gün geldi BÇG yanlısı oldular, gün oldu Ergenekon'un avukatlığına soyundular, MHP ile kolkola girdiler. Gün oldu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Paralelle dostluk kurdular. Daha ilk günlerde Hitlerci de oldular. Gün geldi Komünist oldular. Amerikancı oldular. Hiç bir sabiteleri yok.''dedi.

'ŞİMDİ KENDİLERİNİ SAVUNMALARI GEREKİYOR'

Dürüstlüğü dillerinden düşürmeyenler hakkında onlarca dava dosyasından şimdi kendilerini savunmaları ve aklanmaları gerekiyor diyen Dilipak,''Referanduma gidilseydi, 90 gün daha bu konu tartışılacaktı. Referandumla sadece zaman kaybedilmeyecek, büyük bir mali külfet de yüklenilecekti. Ve sandıktan çıkacak sonuç CHP için hezimet olacaktı. Belki Referanduma giderken, mesela Başkanlık ile ilgili bir maddenin daha referanduma eklenmesi için AK Parti bir girişimde bulunabilecekti. CHP bunu göze alamadı. Her zaman olduğu gibi en iyi bildiği şeyi yaptı, krize oynadı. Meclisin açılışında oylama öncesi genel kurulda tartışma çıkarttı.'' şeklinde devam etti.

Dilipak,''Şimdi Cumhurbaşkanı'nın imzası beklenecek. Cumhurbaşkanı Rize'de ilk açıklamayı yaptı. Yasa onaylanacak ve yürürlüğe girecek. İddiaya göre; yurt dışındaki HDP'liler geri dönmeyecek. Bu arada başkaları da çıkabilir.''

DEĞİŞİKLİKLER OLABİLİR

''Bu sürecin sonunda parlemento aritmetiğinde ciddi değişiklikler olabilir. Bu durumda ufukta bir ara seçim gözüküyor. Bu da parlemento aritmetiğinin değişmesi, AK Parti'nin tek başına anayasal çoğunluğuna ulaşması anlamına geliyor. Bu da Anayasa değişikliği ve Başkanlık konusunda bir engel kalmadığını gösteriyor.'' diye konuştu.

KENDİ OYUNLARINA GELDİLER

CHP'lilerin dokunulmazlık konusunda kendi oyunlarına geldiğini ifade eden Dilipak, ''CHP'nin bu işe soyunmasında Paralel Yapı'nın da desteği oldu ve sonuçta kaçtıklarını sandıkları şeye doğru koştuklarını anladılar, ama geç oldu. Geçmiş olsun. Bu bir Kılıçdaroğlu klasiği, yine yürüyen merdivene ters taraftan girdi. Öfkesi aklından büyük olunca, AK Parti'nin her söylediğinin tersini söylemeyi siyaset yapmak sanınca bu tür şerler olması mukadder. Sonuçta keskin sirke küpüne zarar veriyor. Kılavuzu Kılıçdaroğlu olan bir hareketin varacağı yer başka bir yer olamazdı herhalde. CHP'de gelecek günler geçen günleri aratacak!'' diye de ekledi.

Haber Ara