Dolar

32,3761

Euro

35,0104

Altın

2.326,91

Bist

9.079,97

Dilipak: Bugün Rabia'nın doğum günü

Rabia Platformu sözcüsü Abdurrahman Dilipak Rabia'nın yıl dönümü ile ilgili basın açıklaması yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-14 13:47:48

Dilipak: Bugün Rabia'nın doğum günü

Dilipak'ın açıklaması şöyle;

“Bugün Cuma ve bugün R4bia'nın 2. Yılı. Bu gün yeni bir başlangıç. Bu gece 19.00 da Fatih'te Ali Emiri Kültür Merkezinde buluşuyoruz. Yarın Cağaloğlunda bütün gün süren bir çalıştayımız var..

Rabia Mısırda başlayan ama artık sadece Mısırla başlayıp biten, bir katliama karşı çıkanların yükselen sesinden ibaret bir kriz markası değil. Önce, bugün R4bia neyi ifade ediyor.. Bir Trajedi markası mı, bir Direnişin adı mı, Mısırı mı, Rabiyetül Adeviye'yi mi, neyi anlatıyor Rabia..

-Rabia İslam ümmetinin uyanış ve dirilişini, umudu anlatıyor bana kalırsa.. Ne tek başına Rabiatül Adeviye'yi, ne Mısırda yaşanan bir katliamı, ne bir direnişi. Belki hepsi de var işin içinde, Bugün Rabia bir matem anlamı taşımıyor mesela. Rabianın temel sloganı “Kardeşim sen Özgürsün” oldu.. Bu bir Ağıt değil.. Bir öfke değil.. Rabia ümmetin uyanışını, dirilişini anlatıyor..

Evet doğum günümüz. 14 Ağustos 2013 bugün bir katliamı lanetlerken aynı zamanda doğum günümüzü kutluyoruz.. Bu gün Mısırda darbeciler tarafından Rabia meydanında bir katliam gerçekleştirildi.. AA haberi geçtiğinde biz meydanlardaydık.. Kemal Öztürk Genel Müdürdü. AA nın meydandaki gösterilerin fotoğrafını çeken muhabirine, Mısırlı gençler Rabia meydanından izci selamı gibi selam gönderiyorlardı.. Churchil'in İslam dünyasına karşı Zafer kazandıklarını ifade eden Victory/Zafer işareti ile değil, Baş parmaklarını .çe kapatarak, 4 işareti ile, Rabianın Arapçada karşılığı olan 4 işareti ile Rabia meydanından Türkiyedeki ve dünyadaki kardeşlerine selam gönderiyorlardı..

Zaten ben Filistin, Kudüs platformlarının başından beri sözcülüğünü yapıyordum. Mavi Marmara'da da benzer bir rol üslenmiştim.. Mısır'daki gelişmeleri de yakından takip ediyorduk, Kemal Öztürk beni aradı.. Mısırdaki çocuklar Rabia meydanından Rabia işareti ile Türkiye'ye selam gönderiyorlar.. Biz de Eyyüb'deki Cuma çıkışında Eyyüb de bu selama karşılık vermek üzere, “aleykümselam” anlamında o işaretleri yaptık hep beraber..

Bu resimde AA tarafından Arapça ve İngilizce bültenlerinde yer aldı.. O akşiam iki grafiker kız kardeşimiz bu haberi okuyunca bu el işaretini sarı siyah kontürlerini çizip logolaştırıyorlar.. O da AA nın haber bültenlerinde Rabia haberlerinin logosu olarak kullanılınca, bir anda bütün dünyada milyonlarca kişi bu logoyu Twitter, Facebook hesaplarına kopyaladı..

 “One minute” ve “Dünya beşden büyüktür”den sonra bir de “Rabia işareti” ile bu logonun markalaşmasına büyük katkı sağladı ve daha sonraki bütün eylemlerde herkes bu işareti kullandı ve Rabia Platformu fiilen kurulmuş oldu. Ben defacto bir şekilde Rabia Platformunun sözcüsü oldu. Sekreteryayı, koordinasyon çalışmalarını da Cihangir İşbirlir üslendi..

Mısırda bugün bir yargı-hukuk komedisi yaşanıyor. Tetikçilerin yerini yargıçlar aldı.. Mısırdaki bu yargilamalar bizdeki İstiklamam Mahkemelerini, mesela Mursinin yargıulanması Iskilipli Atıfın yargilanmasına benziyor, bir de Menderesi asan 27 Mayisin askeri mahkemelerine. Suçluları aklıyor, suçsuzlari en ağir cezalarla cezalandırıyorlar.. Kuzular sanık, kurtlar yargıç. Darbecilerin cellatlığına, tetikçiliğine soyunmuş yargıç elbiseli tiyatro sanatçıları oturuyor sanki orada. Kukla bir müftü, kukla bir Ezher şeyhi de düzmece kararları din adına tasdik ediyor. Suudi beslemeli Vehhabi hocalarda Gülen gibi otoriteye iteat ve karşı çıkanların katli yönünde din adına fetva veriyorlar..

Bu arada Vicdan mahkemesi çalışmalarımız devam ediyor.. Rabia yeni dönemde fotografı bir bütün olarak görecek. Türkiyedeki siyasi durum netleştikten sonra daha rahat hareket edeceğiz.. Dünya beşten büyüktür de diyeceğiz Rabia adına, İslam coğrafyasında olup bitenleri bir bütün olarak ele alan çözüm üreten, tüm dünyadaki müslüman grubları sürece katacak, kanaat önderleri, bilim ve sanat adamları, sermaye sahipleri, STK lar, Media, Sosyal mediayı aynı yönde ileri doğru harekete sevkedecek bir birlik ve eylem, uyanış ve diriliş hamlesini hayata geçirmek istiyoruz.

Buı süreçte, herkesin sorumluluk üslenmesini bekliyoruz.. Bizler tarihin yaşayan tanıklarıyız.. Yeni bir dünya kuruluyor. Sınırlar, rejimler, iktidar yapıları yeniden şekillenecek. 19.YY sonu oluşan kavram ve kurumlarla 21.YY açıklamak mümkün değil.. Faşizmin ardından Komunizm de çötü.Bugün yaşanan krizler, Kapitalizmin krizi. Aynı şekilde Siyonizmin krizi. Rabia, bu süreçte Adalet, barış, özgürlük yolunda, katılımcı, çoğulcu, şeffaf, insan haklarına saygılı bir hukuk devleti aerayışının markası olmuştur..

Rabia Platformu olarak kişileri, kurumları, gençleri, işadamlarımızı, üniversitelerimizi hanımları, Mediamızı, basınımızı herkesi bu yönde sorumluluklarını kuşanmaya davet ediyoruz.. Özellikle bugün ve yarının bu anlamda bir başlangıç olmasının, sosyal mediada bu anlamda gündem oluşturulmasını bekliyoruz..

Bugün Mısır'da doğan Türkiyede yaşayan, giderek dünyaya yayılan umudun adı.  bizim için bir trakedinin yaşandığı gün değil, bu gün Rabianın doğum günü. Bugün umudun, cesaretin, direnişin, adalet, barış, hürriyet davasının zirveye taşındığı bir gün Bu gün şeb-I arus şehidler için..”

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara