Dolar

32,5853

Euro

34,7947

Altın

2.507,22

Bist

9.693,46

Dilipak: AK Parti içinde birileri...

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, 7 Haziran Genel Seçim sonuçlarını yorumladı. Dilipak,AK Parti içerisinde birilerinin iktidar döneminde sahip oldukları serveti ve gücü doğru kullanamadıklarını savundu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-09 11:08:09

Dilipak: AK Parti içinde birileri...

İŞTE DİLİPAK'IN O YAZISI;

Her topluluk layık olduğu gibi idare olunacaktır.

Biz, kendi hakkımızdaki hükmü değiştirmedikçe Allah bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecektir.

Bize hayır gibi gelen şeyde şer, şer gibi gelen şeyde hayır olabilir. Biz bilmeyiz, Allah bilir.

Allah servet ve iktidarı halklar ve ülkeler arasında evirir çevirir.

Her yükselişten sonra bir iniş, her inişten sonra bir yükseliş vardır.

Şu dizeleri aklımızdan çıkartmamak gerek. Hak şerleri hayreyler, sen sanma ki gayreyler, arif anı seyreyler, görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.

Sahi, Halid b. Velid niçin görevinden uzaklaştırılmıştı. Müslümanlar neredeyse zaferi Allah'tan değil, Halid'den bekliyor olacaklardı. Halid onun için azledildi.

AK Parti içinde birileri bu iktidar döneminde sahip oldukları serveti ve bu gücü doğru kullanmadılar. Servet ve iktidar sahibi kimi kişiler içinden çıktıkları topluma yabancılaştılar... Seküler ve la yüs'el bir vadiye savruldular.

“Atiyi karanlık görerek ye'se kapılmak olmaz” Allah'a dayanıp, sa'ye sarılıp, hikmete ram olmak gerek..

Şunu görelim, AK Parti 1. Parti. HDP % 13 oy alan bir yamalı bohça koalisyonudur. HDP ödünç oyları kaybetmemek için artık silah bırakması gerek. 80 civarındaki milletvekili ile kendi içinde bir koalisyon gibi bir görüntü vermektedir..

Unutmayalım ki, biz kendimizi değiştirmeden Allah bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecektir. Başkalarının yanlışlarından önce kendi içimizdeki yanlışlar konusunda ciddi bir şekilde düşünmemiz gerek. “İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helak eder misin Allahım” diye düşünmemiz gerek..

Birilerinin bir planı varsa Allah'ın da bir hükmü vardır.

AK Parti için yeni bir dönem başlıyor.. AK Parti'siz bir çözüm yok. Ama önümüzde zorlu bir süreç var. Anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi konusunun bundan sonra nasıl bir rota izleyeceğini zaman gösterecek..

AK Parti'nin aslında daha önceki seçimlere göre oy kaybı yok gibi. Ama daha önce sandığa gitmeyen % 3'lük bir kesim ve ilk kez oy kullanan 1.1 milyon genç seçmenin tercihi kritik dengeyi altüst etti.

AK Parti bu seçimde de Türkiye partisi olduğunu gösterdi. Diğerlerinin tamamı, bir çok bölgede yok.. İlk 4 parti dışında kalan 16 parti hemen hemen hiç bir varlık gösteremedi. SP-BBP ittifakı eksi verdi.

AK Parti'nin oyu kendinden sonra gelen iki partinin toplamı kadar.. HDP'nin oyu sadece % 13.. MHP % 16 küsur ve CHP % 25, AK Parti yurt dışında % 45.6 aldı. HDP % 21.5, CHP % 20 ve MHP % 8.9. AK Parti dışarıda daha güçlü.

Bu seçimde hiç bir bağımsız aday meclise giremedi. 

Şimdi AK Partililerin  “içimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helak eder misin Allahım” diye düşünmesi gerek. Hani şu ağaç kurtlarından söz ediyorum.

Paniğe gerek yok, ama ülkeyi de, AK Parti'yi de daha zorlu bir süreç bekliyor.. MHP stabil. DTP kazançlı. CHP de, AK Parti de bu sonuçla içeride ciddi sonuçları olacak bir süreci başlatabilir..

Türkiye açısından önümüzdeki 45 günlük süreç çok önemli. Hükümeti kim nasıl kuracak?

Ne varlığa sevinelim, ne yokluğa yerinelim. Evet, tekrar hatırlatalım. Allah servet ve iktidarı, halklar ve ülkeler arasında evirir, çevirir. Bizi nimetlerini, kimi zaman artırarak, kimi zaman eksilterek imtihan edecektir. Her şey Allah'ın iradesi içindedir. Şeytan da. Biz O'nun rızasına talibiz. Aramızdaki, gerçekten hak davaya inananlarla inanmayanların belli olması için. Kim kimdir, safların ayrışması kimliklerin ortaya çıkması, çileye talip olanlarla kibirlenip, heva ve heveslerinin peşinde koşanların belli olması, arınma için bunlara ihtiyaç vardı.

Olan oldu. Şimdi önümüze bakalım. Ama unutmayalım ki; Allah, cahil ve zalim bir topluluğa hidayet vermez. Bu süreçle ilgili bir gerçek var, o da imtihan olduğumuz gerçeği. Selam ve dua ile..

Haber Ara