Dolar

32,5679

Euro

34,8993

Altın

2.425,14

Bist

9.722,09

Dil uyuşması neden olur? Dil uyuşması için hangi doktora (bölüme) gidilir?

Vücudumuzda meydana gelen bazı uyuşmalara dikkat etmek gerekiyor. Dil uyuşması neden olur? Dil uyuşması ile insanlar konuşmada ve tat almada güçlük çekebilirler. Dil uyuşması bazı hastalıkların habercisi olduğu gibi B-12 eksikliğinden kaynaklanabilir. Peki dil uyuşması için hangi doktora (bölüme) gidilir? Dil uyuşması yaşayan insanların bir hekimden randevu almasında fayda var.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-05 20:31:20

Dil uyuşması neden olur? Dil uyuşması için hangi doktora (bölüme) gidilir?

Dil uyuşmasını hayatta bir çok insan yaşamıştır. Ancak dil uyuşmasının derecesi ve ne sıklıkla yaşandığı da önemlidir. Dil uyuşması yaşayan insanlar dil uyuşması neden olur? sorusunun yanıtını arıyor. Peki dil uyuşması için hangi doktora (bölüme) gidilir? Dil uyuşması nasıl geçer?

DİL UYUŞMASI NEDEN OLUR?

Dil dil uyuşması inanların hayatını olumsuz etkileyen bir durumdur. Dil uyuşması problemi yaşayan insanlar bazen konuşma güçlüğü çekebilir. Gıdaların tatlarını da tam olarak alamayan insanlar dil uyuşması neden olur? sorusunun yanıtını aramaya çalışıyor. Dil uyuşmasının birçok nedeni olabilir. Dilde meydana gelen karıncalanmalar, uyuşmalar ve his kaybı başka hastalıkların habercisi olabilir. Dil uyuşması problemi yaşayan insanların uzman bir hekime görünmesinde fayda var. Dildeki uyuşmanın bazı nedenleri arasında vitamin eksikliği de bulunmaktadır. Dil uyşması vitamin eksikliğinden kaynaklanıyorsa kişi vitamin tedavisine başlatılabilmektedir. 

DİL UYUŞMASI İÇİN HANGİ DOKTORA (BÖLÜME) GİDİLİR?

Dil uyuşması için  Beyin ve Sinir Hastalıkları bölümünden bir doktora randevu almakta fayda var. Dil uyuşmasının altında yatan ndenler detaylı bir şekilde araştırılabilir. 

Dil-uyuşması

DİL UYUŞMASI NEDENLERİ Dilde bölgesel his kayıplarının görülmesi Dildeki sinirlerin zarar görmesi Sinir hasarı kaynaklı görülen parestezi Dil dokusunun zarar görmesi Kanal tedavisi, implant tedavisi gibi diş tedavileri Beyin hastalıkları Ağızda yanmaların görülmesi Kabızlık Dilde meydana gelen tümörler Gebelik Migren Hipotroit Geçici istemik atak Zehirlenme İlaç yan etkileri B 12 vitamini ve mineral eksikliği Sigara ve alkol kullanımı Uyuşturucu ilaçlar Emes Radyoterapi Metal zehirlenmesi

Dil-uyuşması  (1)

DİL FELCİ NEDİR?

Dil uyuşması nedenleri arasında Dil felci de yer alıyor. Peki dil felci nedir? Dil felci, dil kaslarının istemsiz şekilde kasılarak işlevini zamanla kaybetmesidir. 

Dil uyuşması neden olur (2)

DİL FELCİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Dil felci belirtileri dil uyuşması yaşayan insanların araştırdığı diğer konulardan. Peki dil felci belirtileri nelerdir? İşte dil felci belirtileri; Dilde ara sıra meydana gelen kısa süreli uyuşukluk Yemek yemede, besinleri çiğnemede ve çevirmede yaşanan zorluklar Tat alma duygusunda kayıplar ve dil hareketlerinin yavaşlaması Konuşmada fark edilir yavaşlamalar

Dil-uyuşması

DİL UYUŞMASI TEDAVİSİ

Dil uyuşmaı şikayeti yaşayan insanların birden çok tedavi yöntemi vardır. Dil uyuşması yaşayan kişinin durumuna göre doktorunuz şu tedavileri uygulayabilir.

İlaç Tedavisi; İlaç tedavisinin uygulanma nedeni yaşanacak felç ve inme risklerini ortadan kaldırmaya yönelik uygulanır.

B12 Takviyesi; B12 vitamini vücudumuz için en önemli vitaminlerden birisidir. B12 eksikliği, dil uyuşmasına neden olabilir. Bu sebeple doktor B12 takviyesine başlamanızı ister.

Tiroid Tedavisi; Özellikle boğaz bölgesinde ve boyunda bulunan tiroid hormonun seviyesi de dil uyuşmasını tetikler. Yapılan tetkikler sonucu şayet tiroid hormonu düşükse doktorunuz hemen tiroid hormonu tedavisi uygular.

Zencefil Çayı; Zencefil yüzyıllardır her türlü hastalık için kullanılan bir bitkidir. Özellikle zencefil çayı dil uyuşmasına yönelik uygulanacak en güzel doğal tedavi yöntemlerinden biridir.

Dil-uyuşması (2)

Haber Ara