Dolar

32,5841

Euro

34,8396

Altın

2.494,91

Bist

9.663,75

Dikili bölgesi tercihte yükseliyor

İzmir Dikili pandemi sürecinde özellikle yerli turistlerin tatil tercihinde ön plana çıkan yakın bir mevki olarak telakki ediliyor...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-07 09:50:04

Dikili bölgesi tercihte yükseliyor

Dikili, turistik yönüyle hergeçen gün yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Kuzeyde Balıkesir ve Çanakkale ile güneyde İzmir konumlu bölge pandemi süreciyle birlikte turustik yönden de evrilmiş bulunuyor...Bölgenin genel olarak tarım ürünleri ile madenleri ihraç edilmektedir. 2000 yılında 135 metre boyunda ve 8,5 metre derinliğinde tamamlanan Dikili Limanında 2006 yılı içerisinde, 469.000 ton yükleme-boşaltma yapılmış, toplam 11681 yolcuya ve 187 adet gemiye hizmet verilmiştir. İlçemizin yanında bölgemize de hizmet vermektedir.Halkın kırsal kesimde geçim kaynağı genelde tarım ve hayvancılığa dayalı olup denize kıyısı olan köylerde balıkçılık önem arz etmektedir.

Stratejik konumda
Dikili ilçesi, ege bölgesinin kıyı kesiminde Midilli Adası'nın hemen karşısında konumlanmıştır. Batısını Ege Denizi oluştururken bir tarafına Karadağ'a bakan Dikili; plajları, yaylaları, gezilecek yerler ve tertemiz havasıyla en sevilen tatil beldelerinden biri. Aynı şekilde İzmir dışında da Ayvalık, Altınova ve Bergama gibi bazı popüler noktalara yakın olmasıyla biliniyor. Kendi halindeki bu küçük ve sıcak İzmir ilçesi, yaz aylarının en çok tercih edilen dinlenme noktaları arasında yerini alıyor.

Tercihinizi şekillendirin

Dikili'ye bağlı mahallelerden biri olan Çandarlı 22 km mesafede yer alıyor ve yalnızca denizi ile değil, aynı zamanda sevimli balık restoranları, Arnavut kaldırımlı sokakları ve kalesi ile de gönülleri fethetmeyi başarıyor. Kısacası sahil boyunca uzanan ve genellikle bölgede yaşayan yazlıkçıların tercih ettiği upuzun bir plaja sahip olan Çandarlı, plaj arayışında olanların tercih edebileceği bir diğer durak.

Haber Ara