Dolar

32,3432

Euro

35,1171

Altın

2.307,86

Bist

9.079,97

'Dijital teknolojiler' alanında ilk meslek yüksekokulu kuruluyor

Ankara Üniversitesi ve ASO 1. OSB iş birliğinde, yeni meslekler arasında gösterilen 'dijital teknolojiler' alanındaki ilk meslek yüksekokulu kurulacak- Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş:- 'Program ile işletmelerde, dijital dönüşüm planlamalarında mühendislere destek olacak ve sahada doğrudan dijital dönüşüm çalışmalarını gözetecek ve yürütecek öğrencilerin yetiştirilmesini amaçlı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-26 15:05:50

'Dijital teknolojiler' alanında ilk meslek yüksekokulu kuruluyor
Ankara Üniversitesi ve Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi iş birliğinde "dijital teknolojiler" alanındaki ilk meslek yüksekokulu kurulacak.

Dijital teknolojiler ağırlıklı meslek yüksekokulunun kurulmasına ilişkin iş birliği protokolü, Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş ve ASO Başkanı Nurettin Özdebir'in katılımıyla imzalandı.

Törende bir konuşma yapan Prof. Dr. İbiş, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu beceride insan gücünü yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) "geleceğin meslekleri" çalışmasının önemine işaret eden İbiş, "Bu mesleklerin, Endüstri 4.0 ve Endüstri 5.0 teknolojileri ile ilişkilendirilmesi çok önemli. Üniversitemizde geleceğin mesleklerine ilişkin yoğun bir yapılanma sürecine girdik. Hem yeni meslek dallarını oluşturma hem de mevcutların yeni teknolojilere evrilmesi konusunda çalışıyoruz. Araştırma üniversitemizin bir gereği olarak da bu alanda öncü çalışmalara imza atıyoruz." dedi.

Dijital teknolojiler ağırlıklı eğitimlerin verileceği meslek yüksekokulundaki ilk programın "dijital fabrika teknolojileri"

Haber Ara