Dolar

32,3282

Euro

35,0344

Altın

2.282,29

Bist

8.975,52

'Dijital Çağda Spor Haberciliği ve Sosyal Medyanın Rolü' paneli yapıldı

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-06 16:00:46

'Dijital Çağda Spor Haberciliği ve Sosyal Medyanın Rolü' paneli yapıldı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen "Dijital Çağda Spor Haberciliği ve Sosyal Medyanın Rolü" paneli gerçekleştirildi.

Üniversitenin Bahçelievler'deki yerleşkesinde, moderatörlüğünü Anadolu Ajansı Muhabiri Emrah Oktay'ın yaptığı panele, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İrfan Paçacı ile Doç. Dr. Ali Murat Kırık, Anadolu Ajansı Spor Haberleri Yayın Yönetmeni Ersin Şiyhan, TRT Spor Haber Müdürü Yusuf Mertol, Tivibu Spor Yayın Yönetmeni Özgür Buzbaş, Vole Genel Yayın Yönetmeni Evren Göz ve Tivibu Spor Spikeri Müjdat Mustafa Muratoğlu katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan İrfan Paçacı, "Bu panel, bizim buradaki kültürel ve bilimsel faaliyetlerimizin önemli aşamalarından birini oluşturuyor. Dijital çağ, habercilik ve sosyal medya... Sosyal medya, dijitalleşmeyle birlikte yaşamın bütün alanlarına müdahale ediyor ve tüm aşamalarda bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Spor haberciliğinin gelişen teknolojiyle küresel bir boyuta ulaştığını vurgulayan Ersin Şiyhan ise "Bugün dünyada en uç ülkelerde bile spor, popüler bir hal almış, futbol da bunun başında geliyor. Böyle bir ortamda insanlar bunu görmezden gelemez. Gelişen teknolojiyle birlikte insanların haber alma isteği çok farklı bir boyuta geçti." değerlendirmesinde bulundu.

TRT Spor Haber Müdür Yusuf Mertol, sosyal medyanın iyi ve kötü yanları olduğunu belirterek, sosyal medyanın gazeteciyi yönlendirmemesi gerektiğini aktardı.

Özgür Buzbaş da iletişim fakültesi mezunu olmadığı halde bu sektörde severek çalıştığını ve sosyal medyanın olumlu yanlarından faydalanılması gerektiğini dile getirdi.

Bir kulüpte medya sorumlusu olarak çalışmanın mesleki açıdan kendisine büyük kazanımlar getirdiğini kaydeden Evren Göz ise gazetecilerin sosyal medya sebebiyle tarafsızlığını kaybettiğini savundu.

Panel, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Haber Ara