Dolar

32,5605

Euro

34,8964

Altın

2.431,85

Bist

9.645,02

Die Welt: Türkiye Almanya'ya 15 Temmuz baskısını artırıyor

Alman gazetesi Die Welt, Türkiye'nin iadesini istediği FETÖ'cüler içi baskıyı artırdığını yazdı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-27 10:38:49

Die Welt: Türkiye Almanya'ya 15 Temmuz baskısını artırıyor

Die Welt gazetesinde "güvenlik çevrelerine dayandırdığı" haberine göre Türkiye, Almanya'ya ülkedeki FETÖ yapılanmasıyla bağlantılı kişilerin isimlerinin yer aldığı yeni listeler gönderdi.

ALMAN MAKAMLARI BU KİŞİLERİ 'UYARIYOR'

Haberde Alman makamlarının da Türkiye'nin gönderdiği bilgileri dikkate alarak listelerde adları bulunanları uyardığı belirtildi.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'in sözcüsü, gazeteye yaptığı açıklamada "Türkiye'den Bakanlığa tek haneli orta seviyede bir rakama ulaşan liste aldıklarını ve bu listelerin kişi ya da firmalara ait belgelerden oluştuğunu" belirtti.

SON LİSTE NİSAN'DA GELDİ

Haberde, Alman hükümetine Türkiye'den böyle bir listenin son olarak Nisan ayında verildiği yazıldı. Bu belgeleri inceleyen Alman makamlarının da ilgili eyaletleri bilgilendirdiği kaydedildi. Berlin Eyalet Emniyet Teşkilatı'nda 16 Haziran'dan bu yana 72 kişinin adının bulunduğu 40 sayfalık bir listenin bulunduğu belirtildi.

Haberde Alman İçişleri Bakanlığı'nın bu listeleri inceleyerek listede adı bulunan kişilerin hangi eyaletlerde yaşadığını tespit ettiğini ve sonrasında ilgili eyaletlerin emniyet birimlerini harekete geçirdiğini kaydededildi.

Bu konuda söz konusu kişilere baskı içeren hiçbir önleme başvurulmadığı kaydedildi.

 

Haber Ara