Dolar

32,4992

Euro

34,9219

Altın

2.432,09

Bist

9.716,77

Die Welt muhabiri Deniz Yücel'den mesaj

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Die Welt muhabiri Deniz Yücel, avukatları aracılığıyla bir mesaj gönderdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-04 14:34:08

Die Welt muhabiri Deniz Yücel'den mesaj

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Türkiye Almanya arasında gerilime sebep olan kısa sür eönce Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'ne görüşme izni verilen Die Welt muhabiri Deniz Yücel, bir mesja yayınladı.

Yücel, avukatları aracılığıyla ilettiği mesajında şunları söyledi:

"Dışarıya mektup yazamadığım için bu mesajı sözlü olarak harika avukatlarım aracılığıyla gönderiyorum. Hala tecritte olmama ve fiili olarak dışarıya mektup yazma yasağım olmasına rağmen, bana ve cezaevindeki diğer meslektaşlarıma gösterilen birbirinden çeşitli destek buraya kadar ulaşıyor. Bunun için çok teşekkürler. Birkaç euro ile Türkiye'de basın özgürlüğüne somut bir katkıda bulunmak için Türkçe bilmek gerekmiyor. Bana yasa dışı olarak mektup ve kartların teslim edilmemesi, bana yazmamanız için bir gerekçe teşkil etmiyor. Tam tersine."

NE OLMUŞTU?

Yücel, Erdoğan için 'darbeci ve üç kağıtçı' ifadelerini kullanmış, PKK elebaşı için ise 'başkomutan' nitelemesinde bulunmuştu. Yücel, Cizre'deki operesyonlar için de güvenlik güçlerine 'katil' demiş ve Gülen'in 15 Temmuz ile ilgisi olmadığını öne sürmüştü. Hakkında başlatılan soruşturmadan haberdar olunca ortadan kaybolan ve Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na ait binada bir ay saklandığı belirlenen Deniz Yücel, 14 Şubat'ta gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanması ardından geçtiğimiz günlerde İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Deniz Yücel, İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Haber Ara