Dolar

32,5900

Euro

34,8253

Altın

2.496,95

Bist

9.454,65

Diclehaber: Rojava'nın Azez bölgesi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-24 15:51:49

Diclehaber: Rojava'nın Azez bölgesi...

TİMETURK | HABER MERKEZİ

PKK kaynaklarına yakın Dicle Haber Ajansı'nda yer alan bir haberde, Kilis'in karşısında bulunan Halep'in Azez ilçesinden "Rojava'nın Ezaz kenti" ifadeleriyle bahsedildi. Nüfusunun büyük çoğunluğu Arap ve Türkmen kökenli Suriyelilerden oluşan Azez ilçesiyle ilgili PKK'ya yakın kaynakların açıkça "Rojava kenti" ifadesini kullanması Suriye'de yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Timetürk'ün ulaştığı yerel kaynaklar, IŞİD'in ele geçirmek için bir süredir saldırılar düzenlediği Azez'den "Rojava kenti" diye bahsedilmesi, "PYD'nin Suriye'yi bölmek istediğinin en açık işareti". 

diha

Öte yandan; PYD ile ortak hareket eden Selçuklu Tugayı'nın Komutanı , Halep merkezinde ve kırsalında savaşan Sultan Murat Tugayı'nda Türkmen bulunmadığını öne sürdü. Sultan Murat Tugayı, Halep ve çevresindeki Türkmen muhaliflerin yoğun olarak bulunduğu bir yapılanma olarak bilinirken Sulo'nun iddiası, Sultan Murat Tugayı'nın Fetih Ordusu ile birlikte savaştığı ve MİT tarafından kontrol edildiği yönünde. PYD'ye yakın Dicle Haber'e konuşan Telal Ali Sulo, Tel Abyad ve çevresinde topraklarından çıkartılan Türkmenlere "Oyuna gelmeyin çağrısında bulundu.

Haber Ara