Dolar

32,3271

Euro

35,0620

Altın

2.297,63

Bist

9.008,28

Dicle'de PKK'ya karşı yürüyüş

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde vatandaşlar PKK'ya karşı yürüdü. Yaklaşık 600 kişilik grup, Türk bayrakları açarak, ilçeyi “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları ile inletti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-01 17:09:58

Dicle'de PKK'ya karşı yürüyüş

Dicle'de vatandaşlar, 1 Mayıs'ta İlçe Jandarma Taburu'na, 28 Haziran'da da polis aracına düzenlenen saldırılar nedeniyle PKK'yı protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Cuma namazı çıkışında Atatürk Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık 600 kişilik grup, Türk bayrakları açıp, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” slogan ve dövizleriyle, 28 Haziran'da bombalı saldırı düzenlenen Hastaneler Caddesi'ne kadar yürüdü. Sık sık tekbir de getiren vatandaşlara, yoldan geçen araçlar da korna çalarak, destek verdi.

Burada grup adına konuşan AK Parti İlçe Başkanı Deryan Aktert, “Dicle ilçesi küçüktür. Ekonomik kriz ve işsizlik mevcuttur. Hükümetimiz zor şartlar altında İş-Kur bünyesinde katkıda bulunuyor. Yaklaşık olarak bir yıldır 6 veya 7 defa bomba ihbarı oldu. İki defa patlama oldu. Biri taburda oldu, uzman çavuş kardeşimiz şehit oldu, ardından polis kardeşimiz şehit düştü. 7 sivil vatandaşımız yaralandı. Zar zor vatandaş ayakta kalıyor. Geçen gün yine parti binası ile adliye lojmanları arasında 15 tonluk bir bomba konuldu. Allah korusun güvenlik güçleri fark etmeseydi, o bomba patlasaydı felaket olacaktı. Yaklaşık 300 ev vardı. Her birinde 5 kişi kalsa bin üzerinde ölü ve yaralı olurdu. Allah korusun. Onun için Dicle halkı artık bu olayları istemiyor. Barış ve huzur istiyorlar. Analar ağlamasın” dedi.

Yürüyüşe katılan Ali Demir adlı vatandaş ise, terör eylemlerine “dur” demek amacıyla yürüyüşe katıldıklarını belirterek, bu saldırıları yapanları kınadıklarını vurguladı.

Grup, daha sonra ilçede şehit düşen güvenlik görevlileri için Fatiha okuduktan sonra dağıldı.

Haber Ara