Dolar

32,5353

Euro

34,8587

Altın

2.424,72

Bist

9.703,41

DGS adayları dikkat! Son gün yarın!

Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin örgün ve açıköğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için düzenlenen DGS'nin tercih işlemleri yarın son bulacak. ÖSYM AİS ekranı üzerinden yapılan tercih işlemini tamamlayan kişiler ise , 'DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusuna yanıt arıyor. Peki, DGS tercihi nasıl yapılır? DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-13 13:23:35

DGS adayları dikkat! Son gün yarın!

ÖSYM tarafından 7 Eylül'de başlatılan 2018 DGS tercih süreci 14 Eylül'de son bulacak. DGS tercihleri için son viraja girilirken henüz tercih işlemlerine başlamayan çok sayıda kişi, DGS tercih işleminin nasıl ve nereden yapıldığını araştırıyor. Öte yandan DGS tercihlerini tamamlayan kişiler, tercih sonuçlarının ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacağını merak ediyor. İşte, merak edilen detaylar...

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih işlemleri 7 Eylül'de ÖSYM tarafından başlatıldı. Aldıkları puanlar kapsamında tercih yapmak isteyen adaylar, işlemlerini ÖSYM'nin AİS sistemi üzerinden gerçekleştirecek. Aday İşlemleri Sistemine girmek için şifreye sahip olan ya da  E-Devlet üzerinden giriş ile gerçekleştirilebilecek.

Tercih işlemini yapan adaylar, tercih süresi içinde tercihlerinde değişiklik yapabilecek. Adayların tercih için toplam 30 tercih hakkı bulunuyor. 30 tercih hakkının tamamının adaylar tarafından doldurulma zorunluluğu bulunmuyor.

Haber Ara