Dolar

32,3696

Euro

34,9456

Altın

2.325,48

Bist

9.094,68

Devrim Muhafızları'ndan ''savaş'' açıklaması

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı General Hüseyin Selami, “Savaş peşinde değiliz ama savaştan da korkmuyoruz” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-19 12:04:31

Devrim Muhafızları'ndan ''savaş'' açıklaması

İran Devrim Muhafızları Komutanı General Hüseyin Selami, askeri bir törende yaptığı konuşmada ABD'nin dünyada insanları sömüren ve istismar eden bir düzen kurduğunu belirterek, "ABD dünya için büyük bir risk" ifadesini kullandı. Bölgenin ABD için büyük bir ateş meydanına dönüştüğünü belirten Selami, ABD'nin güçlü görünmeye çalıştığını ancak yok olmakta olduğunu söyledi. ABD'nin yorgun ve umutsuzluk içerisinde olduğunu vurgulayan Selami, "Yakın bir zamanda bu gücün nasıl yenildiğine şahit olacaksınız" dedi.

Amerikan siyasi sisteminde çatlaklar olduğunu ve gücünü kaybettiğinin altını çizen Selami, "Aslına bakarsanız ABD, ani bir saldırıyla çöken Dünya Ticaret Merkezi'ne benziyor" diye konuştu.

Selami savaş peşinde olmadıklarını ancak savaştan da korkmadıklarını söyleyerek, “Bizim onlarla farkımız, onlar savaştan korkuyorlar ve savaşa girecek iradeleri yok” ifadelerini kullandı.

Haber Ara