Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Devrim Muhafızları'ndan İran'da Kürt kimliğini kırma projesi

İran Devrim Muhafızları, ülkenin batı bölgelerinde Şiiliği yayma ve Sünni Kürt kimliğini kırma projelerine başladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-14 18:01:51

Devrim Muhafızları'ndan İran'da Kürt kimliğini kırma projesi

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

İran Devrim Muhafızları, alt yapı ve sosyal projeler açısından yakın zamana kadar İran yönetiminin ihmal ettiği batıdaki Kürt bölgelerinde Şiiliği yayma ve Sünni Kürt kimliğini kırmak üzere yeni projeler üzerinde çalışmaya başladı.

"KALKINMA PROJELERİ" KAPSAMINDA Şİİ CAMİLERİ

Devrim Muhafızları Sine komutanı Muhammed Hüseyin Recebi, 2016 yılında vilayet genelindeki projeler için 620 bin dolar bütçe ayrıldığını ifade etti.

Muhafızlar tarafından bölgede yapılan projeler arasında Hüseyniye (Şii camisi), kimsesiz çocuklar yurdu, okul, halı saha, kütüphane, köylerde su dağıtım şebekesi ve yol yapım-onarım çalışmaları bulunuyor.

IRGC Kuzeybatı Karargahı Komutan Yardımcısı Mecid Ercumend Fer, bölgenin geri kalmışlığını gidermeye çalıştıklarını belirterek "Sıne ve Urmiye kentlerinde geri kalmışlığı ve gözardı edilmenin izlerini silmek için 2 bin proje üzerinde çalıştıklarını" ifade etmişti.

"AMAÇ, PEŞMERGENİN MÜCADELESİNİ KIRMA"

IRGC, tarafından karar verilen bu kalkınma projeleri girişiminin ardında geri kalmışlığı gidermekten çok bölgede son bir senedir yoğunluk kazanan Peşmerge direnişinin etkili olduğu aktarılıyor.

KDP-İ (Kürdistan Demokrat Partisi-İran) Başkanlık üyesi Kave Behrami, Devrim Muhafızları'nın peşmergenin silahlı mücadelesini zayıflatmak istediğini belirtti.

Kave behrami, IRGC'nın kalkınmayı ödül olarak getirmediğini söyleyerek "Silahlı mücadelenin yeniden başlamasıyla Devrim Muhafızları da halka samimi görünmek için son iki yılda bu tür girişimlerde bulunuyor" sözleri ile durumu ifade etti.

KDP-İ Merkez Komite üyesi Ömer Baleki de konu hakkında "Ordunun İran'ın doğusunda yaptığı projeler propaganda amaçlıdır. Sadece kendini halkın gözünde meşru göstermek istiyor" açıklamasında bulundu.

Haber Ara