Dolar

32,3397

Euro

35,1220

Altın

2.241,18

Bist

8.904,94

Devrek Belediye Başkanı Semerci'den Özil'e destek

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci:- 'Cadde girişindeki tabelada Alman milli takım formalı fotoğrafı vardı. Şimdi o fotoğrafı Sayın Cumhurbaşkanımızla çekilen fotoğrafıyla değiştiriyoruz'

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-23 16:50:58

Devrek Belediye Başkanı Semerci'den Özil'e destek
Zonguldak'ın Devrek İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Semerci, ırkçı ve ayrımcı saldırılar nedeniyle Almanya Milli Takımı'nı bırakan Türk asıllı futbolcu Mesut Özil'e destek verdi.

Semerci, yaptığı yazılı açıklamada, ilçeye bağlı Hışıroğlu köyünden olan Mesut Özil'in gururları olduğunu belirtti.

Özil'e karşı saygısızca söylemlerde bulunulduğuna dikkati çeken Semerci, şunları kaydetti:

"Almanya milli takımının Dünya Kupası'nda elde ettiği başarısızlığın acısını Mesut'tan çıkarmaya çalıştılar. Özil, Alman vatandaşı olmasına rağmen Türk'tür. Hemşehrimiz Mesut Özil'e sahip çıkma konusunda akl-ı selim sahibi kişilerle fikir alışverişinde bulunduk. 'Mesut'umuza zarar gelmesin.' diye bekledik.17-19 Ağustos tarihlerinde 'Devrek Baston ve Kültür Festivalimiz' var. Bu festivalimizde alt ana tema olarak ırkçılık ve ayrımcılığa karşı Özil'e sahip çıkacaktır. Menajeriyle de bu konuyu paylaşmıştık. Kendisi ile gurur duyduğumuz Özil'in açıklamaları bizleri rahatlattı."

-"Alman milli takım formalı fotoğrafını Cumhurbaşkanımızla çekilen fotoğrafıyla değiştiriyoruz"

Semerci, ilçede spor tesislerinin bulunduğu bölgede bir caddeye Özil'in ismini verdiklerini hatırlatarak, "Bu caddede aynı zamanda Mesut Özil'in büyük destekleriyle bir spor tesisi yapıyoruz. Cadde girişindeki tabelada Alman milli takım formalı fotoğrafı vardı. Şimdi o fotoğrafı Sayın Cumhurbaşkanımızla çekilen fotoğrafıyla değiştiriyoruz. Irkçılığa, din ayrımcılığına şiddetle karşıyız, yapanları da kınıyoruz. Mesut'um yalnız değilsin Devrek, Türkiye ve hatta dünya seninle." ifadelerine yer verdi.

Türk asıllı Alman futbolcular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın yanı sıra İngiltere Premier Lig'de oynayan milli futbolcu Cenk Tosun, Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Londra'da buluşarak fotoğraf çektirmiş ve formalarını hediye etmişti.

Bu fotoğrafın ardından Almanya'da Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'a linç kampanyasına varan ırkçı saldırılar ve eleştiriler yapılmıştı.

Haber Ara