Dolar

32,6016

Euro

34,7997

Altın

2.497,68

Bist

9.481,20

Devlet sırları için yüksek güvenlikli kasa

Yeni 'Suç Eşyası Yönetmeliği'ne göre, devlet sırrı niteliğindeki bilgileri içeren belgeler yüksek güvenlikli kasalarda saklanacak.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-25 17:27:17

Devlet sırları için yüksek güvenlikli kasa

AA'nın haberine göre: Yeni "Suç Eşyası Yönetmeliği"ne göre, devlet sırrı niteliğindeki bilgileri içeren belge, CD, DVD, harici bellek ve benzeri aygıtlar, yüksek güvenlikli kasalarda saklanacak.

 

Adalet Bakanlığınca hazırlanarak yürürlüğe giren yeni "Suç Eşyası Yönetmeliği" uyarınca devlet sırrı niteliğindeki bilgileri içeren belge, CD, DVD, harici bellek ve benzeri aygıtlar, yüksek güvenlikli kasalarda muhafaza edilecek.

Suç eşyası ve suçla ilgili ekonomik kazancın muhafaza altına alınması, gönderilmesi, elden çıkarılması, iadesi, müsaderesi, imhası, bu kazanca el konulması ve bu işlemlerde Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'nin (UYAP) kullanılmasına dair usul ve esasları kapsayan yeni Suç Eşyası Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikte yer alan düzenlemelere göre, suç eşyasıyla ilgili işlemler, cumhuriyet başsavcılığının sürekli gözetim ve denetimi altında emanet bürosunca yürütülecek.

Devlet sırrı niteliğindeki bilgileri içeren belge, CD, DVD, harici bellek ve benzeri aygıtlar, yüksek güvenlikli kasalarda saklanacak.

Teslim alınan suç eşyası, emanet makbuzu tanzim edildikten sonra, etiketi üzerine soruşturma veya kovuşturma esas kaydının sıra numarası yazılmak suretiyle kaydedilecek.

MÜSTAKİL ALANDA MUHAFAZA

Emanet memuru, büronun imkanları ölçüsünde suç eşyasının depoda muhafaza edildiği yeri, sırayı, rafı, depoya giriş ve çıkış tarihleri de dahil olmak üzere yapılan tüm işlemleri gösterir şekilde barkod sistemiyle kaydedecek ve eşyayı yerleştirecek.

Bilgisayar, bilgisayar kütükleri ve bu sisteme ilişkin verilerin asıl ya da kopyaları, ses ve görüntü kayıtlarının bulunduğu depolama aygıtları gibi elektronik eşya, bozulmalarını engelleyecek, nem, ısı, manyetik alan ve darbelerden korunmalarını sağlayacak müstakil uygun alanlarda muhafaza edilecek. Emanete kabul edilebilecek kimyasal ve biyolojik eşya için müstakil alanların oluşturulması sağlanacak.

Haber Ara