Dolar

32,3291

Euro

35,0400

Altın

2.279,62

Bist

9.001,13

Devlet korumasındaki çocukların 'buz hokeyi' sevinci

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kuruluşlarda kalan çocuklar, kendileri için başlatılan 'Buz Hokeyi Eğitimi Projesi' kapsamında ilk kez Türkiye şampiyonasına katılmanın mutluluğunu yaşadı - Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akay: - 'Bu yıl aramıza katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Spor Kulübüne teşekkürlerimi iletiyorum. Aramıza hoş geldiler. Geleceğin sporcuları bur

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-16 14:41:47

Devlet korumasındaki çocukların 'buz hokeyi' sevinci
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı kuruluşlarda kalan çocuklar, kendileri için başlatılan "Buz Hokeyi Eğitimi Projesi" kapsamında ilk kez Türkiye şampiyonasına katılmanın mutluluğunu yaşadı.

Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Gençlik ve Spor Kulübü ile Buz Hokeyi Federasyonu işbirliğinde geçen yıl devlet koruması ve bakımı altında bulunan 5-16 yaş aralığındaki çocuklara yönelik "Türkiye'nin Horozları" sloganıyla başlatılan "Buz Hokeyi Eğitimi Projesi" başlatılmıştı.

Bir yılı aşkın süredir eğitim alan çocuklar, Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu aracılığıyla BELPA Buz Pateni Sarayı'nda düzenlenen ve bugün kapanış töreni gerçekleştirilen "Yıldız B, Yıldız A ve Minikler Türkiye Şampiyonası" müsabakalarında yer almanın sevincini yaşadı.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, aynı zamanda 14 farklı spor kulübünün yer aldığı müsabakaların kapanış töreninde yaptığı konuşmada, bu şampiyonayı sağlık sorunları nedeniyle yaşamını yitiren hakem Candan Liman'a ithaf ettiklerini vurguladı.

Akay, ailelere çocuklarını buz hokeyi sporuna kazandırmalarından dolayı teşekkürlerini ileterek, "Özellikle bu yıl aramıza katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Spor Kulübü'ne teşekkürlerimi iletiyorum. Aramıza hoş geldiler. Geleceğin sporcuları burada yetişiyor. Geleceğin milli takımlarını oluşturacak bu sporcuları yürekten bir kez daha alkışlayarak, hepsine başarılar diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akay, ASP Gençlik ve Spor Kulübü Türkiye Genel Koordinatörü Özcan Gül ile diğer protokol yetkilileri, turnuvada yer alan çocuklara madalyalarını takdim etti.

- Buz hokeyi sporuna 200 çocuğun katılımı hedefleniyor

ASP Gençlik ve Spor Kulübü Türkiye Genel Koordinatörü Gül, turnuva sonrası AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Buz Hokeyi Projesi'nin öncelikle Ankara'daki çocuklar için başlatıldığını, ardından da Erzurum, Eskişehir, Bursa ve İstanbul'daki çocuklar için yaygınlaştırıldığını anlattı.

Gül, "Bu projeyle buz hokeyi branşında farklı yaş gruplarında ulusal ve uluslararası şampiyonalara katılan çocuklarımızın farklı deneyimler kazanmalarını sağlayarak, öz güvenlerini arttırmak, motivasyonlarının önündeki engelleri kaldırmak temel hedeflerimiz arasındadır. Aynı zamanda bir diğer hedefimiz başarılı olan çocuklarımızın milli takıma kazandırılmalarıdır." diye konuştu.

Bu tip spor faaliyetlerinin devlet koruması ve bakımı altındaki çocukların rehabilitasyonuna önemli katkılar sağladığına işaret eden Gül, "2017 yılı sonuna kadar spor kulübümüz bünyesinde lisanslamalarını yaparak buz hokeyi çalışmalarına 200 çocuğumuzun katılım sağlamasını hedefliyoruz. Yaptığımız bu çalışmalara sağladığı desteklerden dolayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya'ya da teşekkürlerimizi iletmek istiyorum." ifadesini kullandı.

Haber Ara