Dolar

32,5400

Euro

34,8594

Altın

2.431,91

Bist

9.645,02

'Devlet Bey muhalefete değil iktidara yakın'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Develt Bahçeli'yi eleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-14 13:06:46

'Devlet Bey muhalefete değil iktidara yakın'

AA'nın haberine göre Rusya'nın Sesi Radyosu'na konuk olan Kılıçdaroğlu, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Başbakan Binali Yıldırım arasındaki hukuku nasıl değerlendiriyorsunuz? MHP, başkanlık sistemine onay verecek mi? Devlet Bahçeli muhalefete mi yakın iktidara mı?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Devlet Bey'in muhalefete değil de iktidara yakın olduğunu biliyoruz zaten, kendileri de ifade ediyorlar bunu. Geçmişte Devlet Bey'in başkanlık sistemine yönelik oldukça sert açıklamaları vardı, ben bugün için de o sert açıklamaların geçerli olduğuna şahsen inanıyorum. Çünkü başkanlık sistemi Türkiye'yi daha ciddi felaketlere sürükleyecek olan bir sistemdir."

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin Türkiye'nin bekasından, birliğinden, bütünlüğünden sorumlu olduğunu ifade ederek, MHP'nin de bundan sorumlu olduğunu düşündüğünü dile getirdi. Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin bekasını ben nasıl düşünüyorsam, Sayın Bahçeli'nin de en az benim kadar düşündüğünü varsayıyorum. Bahçeli, 'Başkanlık sistemini biz savunuyoruz.' demedi" açıklamasında bulundu.

Haber Ara