Dolar

32,5259

Euro

34,7994

Altın

2.430,22

Bist

9.722,09

Devlet Bahçeli'ye suç duyurusu

İnsan Hakları Derneği (İHD) Çanakkale Şubesi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, danışmanı Metin Özkan ve Genel Sekreter İsmet Büyükataman hakkında suç duyurusunda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-17 16:04:47

Devlet Bahçeli'ye suç duyurusu
İnsan Hakları Derneği (İHD) Çanakkale Şube üyeleri ve Dernek Başkanı Serpil Bayar, bugün Çanakkale Adliyesi'ne gelerek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Danışmanı Metin Özkan ve Genel Sekreteri İsmet Büyükataman hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilekçe vermeden önce adliye önünde dernek adına açıklama yapan Başkan Serpil Bayar, “90'ların, 2000'lerin değişmez politikaları olan gözaltılar, tutuklamalar, siyasi soykırım operasyonlarına hız verilmiş durumda. Aydınlar, sivil toplum kuruluşları, HDP'ye oy vermiş 6 milyon seçmen ırkçı güçler ve yönetim odakları tarafından hedef gösteriliyor. Keza, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin bir toplantısında şu şekilde açıklamada bulunabiliyor.  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu sözleri Türk Ceza Kanununun 125. maddesi gereği hakaret suçu ve aynı zamanda Türk Ceza Kanununun 216. maddesinde düzenlenen 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama' suçunu oluşturmaktadır” dedi.
 
  Bayar, “Danışmanı Metin Özkan, HDP'ye oy veren kişileri hedef olarak belirlediklerini, isim isim not ederek fişlediklerini belirtmekle bu kişileri hedef göstermekte bir sakınca görmüyor. Bütün bu sözler ve faaliyetler ile hedef gösterme, Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenen tehdit, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi ve düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme suçlarını oluşturur. Bilindiği gibi, ifade hürriyetinin sınırı, şeref hak ve özgürlüklerinin ihlal edilmemesidir. Bugün  Devlet Bahçeli, Metin Özkan ve İsmet Büyükataman hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu noktada yapılması gereken öncelikle elleri tetikten çekmek, her şeye rağmen barışı savunmak, toplumda barışa duyulan ve gittikçe artan özlemi büyütmek, zulmü, haksızlığı, insan haklarının yok sayılmasını barış mücadelesiyle yok etmektir. Toplumdaki kutuplaşmanın önüne geçmek, vicdan ve barışın dilini inşa etmek için biz insan hakları savunucuları barış diyoruz ve herkesi barış ve vicdanın dilini kullanmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
 
Grup, yapılan basın açıklamasının ardından adliyeye giderek suç duyurusunda bulundu.

Haber Ara