Dolar

32,3569

Euro

34,9550

Altın

2.320,17

Bist

9.079,97

Devlet Bahçeli'den 3 'hayır' daha

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adana mitinginde 1 Kasım seçimleri için 3 konuda 'hayır' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-31 14:17:01

Devlet Bahçeli'den 3 'hayır' daha

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adana'da yaptığı konuşmada 7 Haziran seçimleri sonrası AK Parti'nin koalisyon yapmaya niyetli olmadığını öne sürerek 'Hayırcı' eleştirilerine yanıt verdi. Bahçeli, 1 Kasım sonrası 'Hayır' diyecekleri üç konuyu şöyle anlattı:

"Azınlık hükümeti kurulacaksa MHP'nin birinci hayırı budur. İkinci olarak erken seçime hayır diyoruz. Üçüncü olarak HDP'ye oy vermiş bu memleket evladına iradesinden dolayı saygı duyarız. Ancak PKK'nın siyasal uzantısı olan HDP'ye flu bakarız. PKK ile beraber olduğu sürece onu tanımayız. Ama oy verene de saygı duyarız. PKK uzantısı seçim hükümetinde olacaksa seçim hükümetinde de olmaya hayır deriz"

7 Haziran seçimleri sonrası dile getirdiği koalisyon seçeneklerini yineleyen Bahçeli, şöyle konuştu:

Çözüm bloku AKP, CHP ve HDP'dir. Madem ki tek başına iktidar söz konusu olmuyor. Çözüm sürecinde uzlaşmaya çok müsait olan 3 parti arasında koalisyon kurulabilir. Bunlardan bir tanesi AKP-HDP'dir. Üçlü bir koalisyon da kurulabilir. Bir başkası 'HDP'yi yanımıza alırsak MHP üstümüze gelir' düşüncesi söz konusu olur ise AKP-CHP koalisyonu söz konusu olabilir. Demek ki bu üç partinin ikisi veya üçü bir araya geldiğinde çok güçlü bir koalisyon yapısı oluşabilir. Böyle bir koalisyonu yapacakları yerde ilk günden başladılar. 'MHP koalisyonda yer almalılar' diye. MHP'yi niye karıştırıyorsunuz. 

CHP'nin koalisyon kurması söz konusu olacaksa MHP'yi nasıl ikna edeceksiniz? Birisi kulağına fısıldamış, 'Bahçeli'yi başbakanlık koltuğuna oturtalım'. MHP başbakanlığa tav olacak bir parti mi? MHP'yi başbakanlığı vermek suretiyle kandırıp yanına almayı düşünüyorsan 67 yıllık bir siyasi hareketi sen bilmiyorsun. MHP bit için dam yakamaz. Bu da yetmiyor. 60 bloku içine bizi de dahil ediyor. İçinde HDP var ve biz bunların arasına gireceğiz! 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara