Dolar

32,5531

Euro

34,8498

Altın

2.428,58

Bist

9.722,09

Develi'de demokrasi nöbetleri sürüyor

Develi'de demokrasi nöbeti 21'inci gününde de devam etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-05 15:00:58

Develi'de demokrasi nöbetleri sürüyor
Develi'de demokrasi nöbeti 21'inci gününde de devam etti.

Demokrasi nöbetine Develi Kaymakamı Murat Duru,Develi Garnizon Komutanlığına yeni atanan Yüzbaşı Mustafa Mandar, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar,Milli Eğitim Müdürü Ali Arslan,Develi İlçe Emniyet Müdürlüğüne yeni atanan Bilal Erdem, İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, Melikgazi İlçe Müftüsü Musa Dolar, Atlı Spor Kulüp Başkanı Mahmut Kılınç, Develi Belediyesi Meclis üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı. Demokrasi nöbeti saygı duruşu İstiklal Marşı ve Kur'an tilavetiyle başladı.

Develi Kaymakamı Murat Duru, sahneden vatandaşlara şöyle seslendi:

"Öncelikle görevlerine yeni atanan Garnizon Komutanımız ve Emniyet Müdürümüze görevlerinde başarılar diliyorum, demokrasi nöbetinin yirmi birinci gününde Develi halkıyla tek yürek olarak nöbetimizi tutmaya devam ediyoruz. 15 Temmuz'da bize karanlık bir gece yaşatıldı, niçin yaşatıldı bunu iyi tahlil etmek lazım, hepimizin bu geceden ders çıkarması lazım. Dünyanın en kritik, en problemli coğrafyasında yaşıyoruz ama yüce Yaradan bize öyle bir coğrafya cennet gibi bir vatan vermiş ama bununda bedelini de atalarımız ödedi. Bu coğrafyada şehit olmadan gazi olmadan ne atalarımız yaşayabildi, ne biz yaşayabildik ne de çocuklarımız yaşayabilir. Çocuklarımızı gazi ve şehit olabilme bilinciyle yaşatmalıyız. 15 Temmuz'da dünyanın en büyük 18. Ekonomisi haline gelmiş Türkiye, kişi başı milli geliri 10 bin dolara ulaşmış Türkiye, milli birlik ve beraberliğini sağlamış Türkiye, PKK, DAEŞ ve uluslararası kumpasçılarla hareket eden FETÖ/PDY terör örgütünün Pensilvanya'daki cizvit papazı ve onun mensupları tarafından birliğimize kast edilmek istendi." diye konuştu.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ise, "İnşallah bu meydanda vatan nöbeti tutan kardeşlerimizin hanelerine sevap olarak yazılacaktır, Develi halkının 15 temmuz darbe girişiminden beri yirmi bir gündür meydanı doldurarak vatan nöbeti tutması bizleri onurlandırdı." dedi.

Melikgazi Müftüsü Cuma Dolar ise, "Dinimizin birlik beraberliğe büyük önem vermiştir birlik beraberlik ve kardeşliğe en çok ihtiyacımız olan bu günlerde bizi bölmeye ayrıştırmaya çalışanlara fırsat vermemeliyiz." ifadelerini kullandı.

Program vatandaşların şiirler okumasının ardından İl Müftülüğü ile Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Türk Tasavvuf Musikisi dinletisi ile devam etti.

Manevi atmosferin çok güçlü olduğu program sonunda Yahyalı Neva Koleji çorba ikramında, Develi Belediyesi ise çay ikramında bulundu.

Haber Ara