Dolar

32,3297

Euro

35,0425

Altın

2.281,75

Bist

8.988,53

Dev kaçak eşya operasyonu

Antalya merkez ve Alanya ilçesinde bazı iş yerlerine yapılan operasyonlarda piyasa değeri toplam 1 milyon 532 bin lira olan kaçak eşya ele geçirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 16:38:14

Dev kaçak eşya operasyonu

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü (KİM) ekiplerince planlı olarak yürütülen kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında, Antalya ve Alanya'da bulunan bazı iş yerlerinde kaçak eşya satışı yapıldığı belirlendi. Ekipler, yürüttükleri araştırmalar neticesinde belirledikleri iş yerleri ile ilgili arama kararı aldı.

Bu karar kapsamında, Alanya ilçesinde bulunan iki farklı iş yerine eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Operasyonda piyasa değeri 720 bin lira olan çeşitli markalarda 8 bin 341 kaçak parfüm ele geçirildi. Ayrıca muhafaza ekipleri, Antalya merkezde de 4 iş yerinde eş zamanlı arama gerçekleştirdi. Aramalarda kaçak olduğu anlaşılan binlerce kaçak kol saati, gözlük ve parfüme el konuldu.

TOPLAM DEĞERİ 1,5 MİLYON LİRA

Antalya merkez ve Alanya ilçesinde el konulan kaçak eşyaların piyasa değerinin toplam 1 milyon 532 bin lira olduğu belirlendi.

Kaçak eşya satışı yapan iş yeri sahipleri hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefetten Antalya ve Alanya Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde suç duyurusunda bulunuldu. Bu yakalamalarla birlikte Antalya KİM ekipleri tarafından yılbaşından bu güne kadar Antalya merkez ve ilçelerinde, gümrüklenmiş değeri toplam 4 milyon 436 bin lira olan kaçak kol saati, parfüm vegüneş gözlüğü ele geçirildi, 20 şüpheli hakkında ise Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefetten yasal işlem yapıldı.

Haber Ara