Dolar

32,3154

Euro

35,1147

Altın

2.292,51

Bist

9.065,48

Destici: Her görüşe saygı duyulmalı

Destici, 'Anayasa değişikliği referandumunda 'evet' diyen, 'hayır' diyen vatandaşa da saygı duyulması gerekir. Herkesin görüşüne, fikrine, düşüncesine saygı duyulmalı.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-25 14:39:38

Destici: Her görüşe saygı duyulmalı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, anayasa değişikliğine ilişkin nisan ayında yapılması beklenen referanduma ilişkin, "Türkiye'de bir referandum süreci gerçekleşecekse bu, demokratik bir şölen ve bayram havasında yaşanmalı." dedi.

Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Anayasa değişikliğine ilişkin yapılacak referandumun demokratik bir şölen havasında geçmesi için farklı görüş ve fikirlere saygı duyulması gerektiğini belirten Destici, halkı kamplaştırmadan sürecin yürütülmesini istedi.

"HERKESİN GÖRÜŞÜNE SAYGI DUYULMALI"

Referanduma gidilen süreçte toplumun tüm kesimlerinin görüşlerine saygı duyulması gerektiğine işaret eden Destici, şöyle devam etti:

"Anayasa değişikliği referandumunda 'evet' diyen, 'hayır' diyen vatandaşa da saygı duyulması gerekir. Bu demokratik bir süreçtir. Herkesin görüşüne, fikrine, düşüncesine saygı duymak lazım. Çünkü 'evet' diyenler de Türkiye'yi daha ileri bir noktaya taşımak için evet dediklerine inanıyor, 'hayır' diyenler de daha demokratik bir Türkiye için hayır dediklerine inanıyor. Her iki kesimin de görüşüne saygı duymak lazım. Türkiye'de bir referandum süreci gerçekleşecekse bu, demokratik bir şölen ve bayram havasında yaşanmalı. Gerilimden, kamplaşmadan ve ayrışmalardan uzak durulması lazım. Eğer birileri Türkiye'yi karıştırmak istiyorsa, Türkiye'yi Suriye gibi bir kaosa ortamına sürüklemek isteyenlerin ekmeğine yağ çalınmış olur."  

Haber Ara