Dolar

32,5645

Euro

34,8342

Altın

2.425,32

Bist

9.645,02

Destici'den 'AK Parti, CHP ve MHP'ye çağrı!

Destici, 'AK Parti, CHP ve MHP'ye çağrımız biran önce bir araya gelip koalisyon hükümetini kursunlar' dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-14 13:57:59

Destici'den 'AK Parti, CHP ve MHP'ye çağrı!

AA'nın haberine göre, Eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "AK Parti, CHP veMHP'ye çağrımız biran önce bir araya gelip koalisyon hükümetini kursunlar. Birlikte hem sivil ve demokratik bir anayasa yapsınlar, hem de seçim yasalarını değiştirsinler" dedi.


Destici, BBP'nin Ankara İl Başkanlığında düzenlenen Genel İstişare Toplantısı'nda, seçimlerde istedikleri sonucu alamadıklarını ifade etti.

"AK Parti'nin yanlış uygulamalarının HDP'yi güçlendirdiğini, güçlenen HDP'nin de seçimin sonucuna etki ettiğini savunan Destici, şöyle konuştu:

"Biz defalarca söyledik, 'Bu Büyükşehir Yasası normal değil, bu yasa Türkiye'nin bir bölgesini Türkiye'den kopartabilecek bir yasa, PKK'yı güçlendirebilecek bir yasa' dedik. Bizi dinlemediler. Daha sonra Çözüm Süreciyle ilgili 'Bu bir Çözüm Süreci değil çözülme sürecidir' dedik yine bizi dinlemediler. Neticede bugün geldikleri noktada 'nerede yanlış yaptık' diye kendileriyle yüzleşmeleri lazım. Başkalarını suçlama yerine iktidar 2011-2015 arasının özellikle muhasebesini yapmalı. Türkiye'yi kamplaştırma, bölme, ayrıştırma yerine bundan sonra en azından birleştirici, bütünleştirici bir tavır içine girmeli."

Aynı birleştirici ve bütünleştirici tavrı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da beklediklerini vurgulayan Destici, "Seçim bitti, Sayın Cumhurbaşkanı'nın yaptığı açılışlar ve yurt gezileri bitti. Halbuki biz istedik ki seçim zamanı değil de seçimden sonra yapsın. Milleti birleştirsin ve bütünleştirsin" diye konuştu.


Eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "AK Parti, CHP veMHP'ye çağrımız biran önce bir araya gelip koalisyon hükümetini kursunlar. Birlikte hem sivil ve demokratik bir anayasa yapsınlar, hem de seçim yasalarını değiştirsinler" dedi.

Destici, Türkiye'nin koalisyon hükümetlerinden korkmaması gerektiğine ve Avrupa Birliği'ne üye birçok ülkenin koalisyon hükümetlerince yönetildiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Seçimden çıkan tablo milletin iradesidir. Herkesin milletin iradesine uygun olarak hareket etme, bu sonuçları hazmetme, ülkesi için milleti için biraraya gelerek en uyumlu en hayırlı koalisyon hükümeti hangisi olacaksa onu kurmaları gerektiğini düşünüyoruz."

Meclis'e giren partilerin TBMM'de ilk yapacakları işlerin; seçim barajını düşürmek, siyasetin finansmanında şeffaflaşmayı sağlayacak düzenlemeleri yapmak ve milletvekili aday listelerinin vatandaşlar tarafından oluşturulmasına uygun ortamın hazırlanması gerektiğini belirten Destici, konuşmasına söyle devam etti:

"Barajı kaldırmadılar, kendi kazdıkları kuyuya düştüler. Geçmişte bu hataya ANAP, DYP ve DSP düştü. Eğer bugün bu baraj olmasaydı, seçim sonuçları böyle olmazdı. Bir kere PKK'nın siyasi uzantılarının bu oyu alması hiç mümkün değildi. Diğer siyasi partilerin de böyle bir oy tablosuyla karşılaşmaları mümkün olmazdı. Milli iradenin tam olarak sandığa yansıdığı bir seçim sonucuyla karşı karşıya kalırdık. AK Parti, CHP ve MHP'ye çağrımız biran önce bir araya gelip koalisyon hükümetini kursunlar. Birlikte hem sivil ve demokratik bir anayasa yapsınlar, hem de seçim yasalarını değiştirsinler."

Destici, HDP'nin içinde olduğu iktidar oluşumlarına karşı olduklarını da sözlerine ekledi.

Haber Ara