Dolar

32,3694

Euro

34,9494

Altın

2.325,68

Bist

9.089,47

Destici: Afrin için de operasyon istiyoruz

BBP lideri Destici: 'İdlib operasyonunu doğru ve kararlı atılmış bir adım olarak görüyoruz. Bu adımın, Afrin başta olmak üzere Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın, PYD'nin kurmuş olduğu sözde kantonların tamamına yönelik de atılmasını beklediğimizi ifade etmek istiyorum'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-08 15:50:15

Destici: Afrin için de operasyon istiyoruz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "İdlib operasyonunu doğru ve kararlı atılmış bir adım olarak görüyoruz. Bu adımın, Afrin başta olmak üzere Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın, PYD'nin kurmuş olduğu sözde kantonların tamamına yönelik de atılmasını beklediğimizi ifade etmek istiyorum." dedi.

“SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ”

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bugün Merkez Karar Yönetim Kurulunun ana gündem maddesinin 22 Ekim Pazar günü Ankara Atatürk Spor Salonunda yapacakları parti kongresinin hazırlık çalışmaları olduğunu belirterek, kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi.

Irak ve Suriye'deki gelişmelerin kendilerini yakından ilgilendirdiğini dile getiren Destici, İdlib'e yönelik başlatılan operasyonu da sonuna kadar desteklediklerini bildirdi.

Suriye'nin kuzeyinde her türlü terör örgütünün varlığına karşı olduklarını vurgulayan Destici, şöyle konuştu:

"Türkiye özellikle ABD'ye, PYD ve YPG'nin PKK'nın ta kendisi olduğunu, dolayısıyla DEAŞ'ı desteklemenin PYD ve YPG'yi desteklemek olduğunu açık bir şekilde söyledi. Ama ABD kendi çıkarını bölgenin çıkarlarının üzerinde tutarak maalesef bugüne kadar PYD ve YPG'ye destek vermeye devam etti. Şu anda da bu desteği sürdürüyor. Bunun ülkemiz ve devletimiz açısında kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Öncelikle ABD'nin PYD ve YPG'ye silah başta olmak üzere tüm desteğini ivedilikle kesmesi gerekir."

"TÜRKMENLER ASLA YALNIZ DEĞİLDİR"

Suriye sınırındaki PYD ve YPG varlığının Türkiye'nin hem hudut güvenliğine hem de ülkenin bütünlüğüne yönelik açık bir tehdit olduğunu vurgulayan Destici, "İdlib operasyonunu doğru ve kararlı atılmış bir adım olarak görüyoruz. Bu adımın, Afrin başta olmak üzere Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın, PYD'nin kurmuş olduğu sözde kantonların tamamına yönelik de atılmasını beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Bu cesur ve kararlı adımı atan devlet erkanımıza milletimiz ve camiamız adına şükranlarımızı sunuyor, güvenlik güçlerimize Rabbimden başarılar niyaz ediyorum." ifadesini kullandı.

“BARZANİ'NİN AMACI İŞGAL”

Destici, Irak'ın kuzeyindeki gayrimeşru referandumuna da tepki göstererek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Barzani'nin amacı Türkmen bölgelerini işgal ederek onları da kendi sınırları içerisine katmak. Buna Türkmen kardeşlerimizim, bizlerin asla rıza göstermeyeceğini defalarca ifade ettik. Kerkük'ün bir Türk şehir olduğunu bütün dünya biliyor. Türkmen kardeşlerimize karşı girişilebilecek bir saldırıyı, geçmişte seyredenlerin seyretmeyeceği gibi devletin milletiyle birlikte müdahale edeceğini, bizim de bizzat onların yanında olacağımızı tekrar vurguluyorum. Türkmenler asla yalnız değildir."

"SEÇİM BARAJI KALDIRILSIN"

Yeni yasama dönemiyle birlikte parti olarak TBMM'den öncelikli beklentilerinin bulunduğunu da belirten Destici, bunların başında Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemiyle ilgili uyum yasalarının çıkartılmasının geldiğini aktardı.

Destici, uyum yasalarını çok önemsediklerine d6ikkati çekerek, "Bizim burada somut beklentimiz; seçim barajının ve seçim ittifaklarının önündeki engellerinin kaldırılması. Bunun dışında, seçim dönemlerinde propagandanın eşit ama mali imkanların da adil hale getirilmesi ile siyasetin finansmanının şeffaflaştırılmasını istiyoruz." dedi.

Haber Ara