Dolar

32,5121

Euro

34,9634

Altın

2.433,33

Bist

9.783,42

Derviş Eroğlu Cenevre'den sonuç çıkacağına inanmam mümkün değil

KKTC’nin üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cenevre’deki Kıbrıs Konferansı'ndan bir çözüm çıkmasını beklemiyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-10 12:29:13

Derviş Eroğlu Cenevre'den sonuç çıkacağına inanmam mümkün değil

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Al Jazeera'den Ece Göksedef'e konuşan KKTC'nin üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cenevre sürecini değerlendirdi.

Eroğlu sonuç çıkacağına inanmıyor. Bunun sebbeini d eşu şekilde ifade ediyor:

Ümitli olduğumu söyleyemem. Aslında ümit etmek isterdim. Ama, gerek Yunanistan Dışişleri Bakanı ve Başbakanı tarafından söylenen sözler, gerek Yunan Başbakan'ın bütün dünya liderlerini telefonla arayıp garantilere olan karşıtlığını kabul ettirmeye çalışması, gerek Anastasiadis'in, Rum tarafından bazı siyasi parti ve Kilise'nin yapmış olduğu beyanatları izledikten sonra ümitli olmam için herhangi bir neden yok.

Bir sonuç çıkacağına inanmak istiyorum ama maalesef anlattığım bu nedenlerle inanmam mümkün değil. Rumlar yine bir ayak oyunuyla bu müzakereleri sonuçlandırmayacaklar ve bir erteleme havasına girmeye çalışacaklar. Mart ayı geldiği zaman da anlaşma imzaladığı yabancı şirketler doğalgazı çıkarmak için kazıya başlayacak. O zaman bizim de haliyle sismik araştırmalar yapmamız gerekir. O zaman da bizden ziyade Türkiye'yi suçlayarak kendisini aklamaya çalışacak.

YA SONUÇ ÇIKMAZSA...

Peki, Cenevre'de dediğiniz gibi bir çözüm çıkmaz ve sonuç olarak masadan kalkılırsa, nasıl bir alternatif öneriyorsunuz Kıbrıslı Türkler için?

- Masaya otururken de devletimiz var. Dolayısıyla KKTC, bugün olduğu gibi varlığını devam ettirir. Tanınma zaman ister. Şu anda dünya karışık... Türkiye'nin de başı belâda. Komşularıyla, terörle belâda… İnandığı, dost bildiği bazı devletlerin ihanetine uğramış vaziyette. Ama mühim olan bizim devletimize sahip çıkıp, insanlarımızı bu memlekette mutlu yaşatacak alternatifler yaratmaktır. Ekonomik darboğazda yaşamanın getirdiği sıkıntılar, devlete tepkiler vardır. Bu tepkileri azaltmak için ekonomiyi iyileştirmek, serbest piyasa ekonomisini ben uygulamıştım memlekette, bunun gibi yatırımlarla işsizlik oranını azaltmak gerekir.

HABERLERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFLARA TIKLAYINIZ

445945

447414

Haber Ara