Dolar

32,5170

Euro

34,9440

Altın

2.439,02

Bist

9.716,77

Derecik’te obüsler PKK hedeflerini vurdu

Derecik'ten yapılan top atışlarıyla PKK'nın Irak sınırındaki hedefleri vuruldu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-11 11:28:13

Derecik’te obüsler PKK hedeflerini vurdu

Ajanslarda yer alan habere göre: Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Derecik bölgesinde yoğun bir askeri hareketlilik yaşandı. Derecik'te bulunan obüsler, sınırdaki Balkaya Dağları'nde tespit edilen PKK hedefleri yoğun top ateşine tutarken, kobra tipi helikopterlerde bölgede uçuş yaptı.Türkiye'nin Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi'ndeki hareketlilik dün sabah saatlerinde meydana geldi.34'üncü Hudut Alay Komutanlığı'nda bulunan 4 obüsle, aralıklarla sınırda bulunan Balkaya Dağlarına doğru tespit edilen PKK hedeflerine top atışı yapıldı.Uzun menzilli obüslerin bıraktığı duman iz dikkat çekerken, bir süre sonra da Hakkari yönünden gelen 2 kobra helikopterler bir süre bölgede uçuş yaptı. Hareketlilik yaklaşık 2 saat sürdü.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde operasyon yapılacağı söylentisi ilçeyi boşalttı. Vatandaşlar, çevre il ve ilçelere göç etmeye başladı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde operasyon yapılacağı söylentisi üzerine bazı aileler, başta Van ve Hakkari olmak üzere çevre il ve ilçelere göç etmeye başladı.

EŞYASINI KAPAN OTOGARA GİTTİ

Hendekleri kaldırmak için ilçede sokağa çıkma yasağı uygulanacağı iddiaları üzerine vatandaşlar, yanlarına alabildikleri eşyalarla otogara gitti. Yüksekova ilçe otobüs ve minibüs otogarında yoğunluk devam ediyor.

YÜKSEKOVA'DA DÜN PATLAMA SESLERİ VARDI

Dün özel Harekat polisleri ve askeri birlikler, zırhlı araçlar ve kepçelerle Yüksekova İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan Esentepe Mahallesi'ne girmişti. Asker ve polisin mahalleye girişi sonrası yoğun bir şekilde silah ve patlama sesleri duyulmuştu.

Haber Ara