Dolar

32,3659

Euro

34,9597

Altın

2.324,82

Bist

9.079,97

Deraya'dan çıkan ilk grup Hama'ya ulaştı

Müzakereler sonucunda Deraya'dan çıkan ilk sivil grup Hama'nın kuzey kırsalına ulaştı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-27 15:00:06

Deraya'dan çıkan ilk grup Hama'ya ulaştı

Suriye'nin başkenti Şam'ın kırsalında rejimin kuşatması altındaki Deraya'da Beşşar Esad rejimi ile muhalifler arasındaki müzakerelerin ardından dün ilçeden çıkan ilk muhalif grup Hama'nın kuzey kırsalına ulaştı.

Aileleriyle birlikte Suriye Kızılayı'na ait araçlarla bölgeden çıkan 285 muhalif, Hama'nın kuzeyindeki Kaletu'l Madik beldesine ulaştı. Muhalifler burada belde haklı tarafından karşılandı.

BİR BÖLÜMÜ BATI GUTA'YA GİTTİ

Deraya'dan çıkan bir kısım aile de Batı Guta bölgesindeki yerleşim yerlerine gitti.

Esad rejimi ile silahlı ve sivil muhalifler arasında geçen günlerde yapılan görüşmelerde, Deraya sakinlerinin ilçeden çıkması yönünde uzlaşılmıştı.

Kentten dün çıkan grubun bir kısmı Batı Guta bölgesine diğer grup ise İdlib'e yönlendirilmişti.

HAFİF SİLAHLARLA İDLİB'E

Müzakereler uyarınca, 28 Ağustos'a kadar 6 bin 500'ü sivil olmak üzere 8 bin 300 kişi ilçeden çıkacak, Deraya'yı terk edecek silahlı muhalifler ise ağır silahlarını rejime teslim ettikten sonra hafif silahlarla İdlib'e geçecek.

Şam kırsalındaki Deraya, 4 yıldır rejim kuşatması altındaydı. Deraya'ya 4 yıl aradan sonra geçen haziran ayında ilk defa insani yardım girmişti.

Kesintisiz hava saldırılarına ve varil bombalarına maruz kalan ilçedeki binaların ve altyapının yüzde 90'ı hasar görmüş, halkın yüzde 80'i göç etmişti.

Rejim ve müttefikleri son 3 ayda Deraya'ya büyük bir saldırı başlatmış, ardı ardına hava saldırılarına maruz kalan ilçede yıkım üzerine yıkım meydana gelmiş, "napalm bombası"yla vurulan ilçedeki tek hastane kullanılamaz hale gelmişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara