Dolar

32,5840

Euro

34,7992

Altın

2.514,18

Bist

9.693,46

Der Spiegel'den Erdoğan'a özel 'hakaret' sayısı

Alman dergi Der Spiegel, 15 Temmuz sonrası Türkiye özel sayısı çıkardı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-12 11:57:40

Der Spiegel'den Erdoğan'a özel 'hakaret' sayısı

Alman medyasından Der Spiegel dergisinin, Salı günü yayımlanacak özel Türkiye sayısının kapağı servis edildi.

"ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAYBEDEN ÜLKE"

Türkiye'yi "özgürlüğünü kaybeden bir ülke" olarak nitelendiren dergi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ve Güneydoğu'daki çatışmaları kastederek "diktatör" ifadesini kullanarak "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi şehirleriyle savaştığını" yazdı.

Der Spiegel'in Türkiye hakkında hazırladığı özel sayısının kapağında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Sultan Ahmet Camii kolajı yer alıyor.

Derginin kapağında minareler ateşlenen roketler olarak gösteriliyor.

Der Spiegel'in Türkiye özel sayısının kapağı şöyle:

der-spiegeljpgUz5b0LPy

15 Temmuz hain girişiminin ardından Türkiye'de hukukun çiğnendiğine dair yaygara koparan Alman medyası, Türkiye karşıtı algısını sürdürüyor.

YİNE OTORİTERLİK ALGISI

Dergi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kanlı darbe girişimiyle Türkiye demokrasisini hedef almasını görmezden gelip, Türkiye'nin daha fazla otoriterleşmeye başladığına dair algı oluşturmaya çalıştı.

Hazırladığı özel Türkiye sayısında özgürlüğü için mücadele veren milyonlarca vatandaşımızı görmezden gelen Spiegel, Türkiye'yi "Özgürlüğünü kaybeden bir ülke" olarak niteledi.

Türkiye'nin Cerablus'u IŞİD'den temizlemek için başlattığı Fırat Kalkanı operasyonu için Der Spiegel, 'işgal' benzetmesi yapmıştı.

der-spiegeljpgEujk5K32

Yine aynı dergi darbe girişimi sonrası 23 Temmuz tarihli sayısında darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonları eleştirmiş ve Türkiye için açık hava hapishanesine benzetilen bir resim çizmişti.

Haber Ara