Dolar

32,3307

Euro

35,0310

Altın

2.282,61

Bist

8.974,69

Deprem Haftası kapsamında öğrencilere eğitim verildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-07 11:05:24

Deprem Haftası kapsamında öğrencilere eğitim verildi
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenledi.

Deprem simülasyon tırı ile deprem anında yapılması gerekenler yetkililer tarafından uygulamalı olarak anlatılırken, Süleymanpaşa Sosyal Bilimler Lisesi, Süleymanpaşa Fatih Anadolu Lisesi, Şarköy Anadolu Lisesi, Şarköy Meslek Yüksek Okulu, Marmaraereğlisi Çok Programlı Anadolu Lisesi, Marmara Ereğlisi Meslek Yüksek Okulu, Marmara Ereğlisi OPET Anadolu Lisesi ve Şarköy Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinde program kapsamında eğitimler düzenlendi.

Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı tarafından "abcd Temel Afet Bilinci Eğitimi", İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından ise, İtfaiye Teşkilatı, Yangın Güvenliği konularında bilgilendirme çalışması ve

Yanma Bilgisi eğitimleri verildi.

Afet bilincini yükseltmek, afet riskinin azaltılabileceği bilgisini yaygınlaştırmak ve afetten sonra yardım edebilmek için hazırlıklı olmanın amaçlandığı "abcd Temel Afet Bilinci Eğitiminde" katılımcılara, afet bilinci, deprem tehlikeleri, depremin verdiği zararı etkileyen risk faktörleri, hızlı müdahale ve erken uyarı sistemleri, deprem sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler, deprem alanını tahliye, psikolojik destek konularında bilgiler verildi. İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından ise itfaiyenin görevleri, gönüllü itfaiyecilik, yangın sınıfları ve yanma çeşitleri, yangın yerindeki tehlikeler ve alınacak tedbirler anlatıldı.

Hafta boyunca düzenlenen eğitimler Süleymanpaşa ilçesinden sonra Malkara, Ergene ve Çorlu İlçeleri ile devam etti. Kandilli Rasathanesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı arasındaki protokol kapsamında, etkinliklere getirilen Deprem Simülasyon Tırı ile, Malkara, Süleymanpaşa, Ergene , Çorlu ilçelerinde 2., 3., 4. ve 5. sınıf öğrencilerine deprem öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler uygulamalı olarak öğretildi.

Engelli öğrenciler unutulmadı

Ayrıca deprem simülasyon tırını ziyaret eden ve simülasyona katılan yaklaşık 3 bin öğrenciye hediye kumbara ile birlikte, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan deprem nedir ile deprem öncesi, anında ve sonrasında yapılacaklar hakkında bilgiler veren broşürler dağıtıldı. Etkinliğe gelemeyen engelli öğrenciler de unutulmayarak okullarında ziyaret edildi ve hediyeleri verildi.

Haber Ara