Dolar

32,5141

Euro

34,5732

Altın

2.493,98

Bist

9.548,09

Denizli Valisi Atik özür diledi

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda koronavirüs denetiminde bulundu

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-18 14:02:45

Denizli Valisi Atik özür diledi

“İşletmeyi Kapatıyoruz”

Salgın denetimleri sırasında döner satan bir işletmeye giden Vali Atik, selam verdiği döner ustasının işine devam etmesine sinirlendi. Döner ustasına "Eldivenin nerede?" diye soran Vali Atik, ardından  patronunu sordu. Dönercinin işine devam etmesi üzerine Atik, yardımcısına "faaliyetten men ediyoruz, işletmeyi kapatıyoruz" diyerek sinirli bir şekilde yoluna devam etti. Polis ekiplerine de işletme hakkında tutanak tutulup, kapatılması talimatını verdi. Görüntüler sosyal medyada geniş tepki çekti.

Gelen tepkiler üzerine özür diledi

Gelen tepkilerin ardından bir açıklama yapan Vali Atik, şu açıklamayı yaptı;

'Bugüne değin birçok denetime katıldıklarını, vatandaşın sorunlarını dinlediklerini, salgına karşı verilen mücadeleyi lisanımünasiple anlatmaya çalıştıklarını' vurgulayan Vali Atik, "Bahse konu esnafımız ile yaşanan diyalogdaki görüntüler tüm ayrıntılarıyla incelendiğinde başı sonu detaylıca bakıldığında konunun teferruatı ve süreçteki hassasiyetimiz, vatandaşımızı koruma anlayışımız daha net anlaşılacaktır." diye konuştu.Kurallara uyma konusunda çağrı yapmayı sürdüreceğini belirten Vali Atik, şu değerlendirmede bulundu:"Gün boyu yapılan denetimin getirmiş olduğu yorgunlukla işletme çalışanı ile yaşanan diyalogda şahsımın yaklaşımı, üslubum ve kullandığım ifadenin gönül kırıcı bir yaklaşım içermesi hakikaten beni de üzdü. Bu sebeple vatandaşımızdan bu tutum ve yaklaşımım sebebiyle özür diliyorum. İşletmemiz vatandaşımıza hizmet vermeye devam ediyor ve inşallah yaşanan bu üzücü görüntüyü işletmemizi ziyaret ederek nezaket ve tevazuyla telafi edeceğiz. Bizler milletimiz için varız. Bizler milletimizin hizmetkarıyız. Devlet millet için vardır. Umuyor ve diliyorum ki birlik ve beraberlik içerisinde daha sakin daha duyarlı daha vakur bir duruşla bu süreci hep birlikte atlatacağız. İnanıyorum ki salgınla mücadeleyi milletimiz kazanacak. En kısa sürece bu topraklardan koronavirüs illetini hep birlikte yeneceğiz."

Haber Ara