Dolar

32,3756

Euro

34,9900

Altın

2.325,96

Bist

9.090,31

Denizli gezilecek yerler listesi

Denizli’ye seyahat etmeyi düşünenler ve hazırlık yapan sevgili Timetürk okuyucuları buyursunlar! Sizler için Denizli gezilecek yerler listesi hazırladım.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-09 09:39:26

Denizli gezilecek yerler listesi

Denizli her ne kadar Türkiye turizm haritasında kıyıda köşede kalmış bir şehir olarak gözükse de gerek tarihiyle gerekse doğal güzellikleriyle bir hayli değerli bir şehrimiz. Bu şehir bizlere kaplıcalardan antik kentlere, mağaralardan travertenlere kadar pek çok gezi noktası sunuyor. Her yıl binlerce turist burayı gezmeye ve görmeye geliyor. Ben de baktım ve Denizli'de nerelere gidilir onun listesini çıkardım.

Pamukkale

Denizli'nin azıcık dışında kalan Pamukkale tek kelimeyle kusursuz bir yer. Bir kere müthiş doğal güzellikler olan travertenlere sahip. Kalsiyum karbonatın çökelmesiyle oluşan travertenler, başta yumuşak jel bir halde olsa da zamanla sertleşip günümüzdeki katmanlı halini alıyor. Ayrıca Pamukkale'nin doğal güzellikleri arasında UNESCO tarafından koruma altında tutulan yer altı sıcak su bölgeleri de mevcut. Çeşit çeşit kaplıcaya sahip olan Pamukkale, kemiklerinize çok iyi gelecektir!

Pamukkale travertenlerine giriş ücreti 2020 yılı itibariyle 80 TL'ye çıkarıldı. Müze kartınız varsa giriş ücretsiz.

Hierapolis Antik Kenti

Frigyalılar döneminde inşa edilmiş bu antik kentin tarihi MÖ 190 senesine kadar uzanıyor. Antik tiyatrosuyla, sütunlarıyla, yollarıyla muazzam bir yer. Zaten bazı makalelerde “kutsal şehir” olarak bahsediliyor. MS 60 senelerinde, Roma İmparatorluğu zamanında bir depremde yıkılmıştır ama buna rağmen kalıntıları bu güne kadar gelmiştir. 12. Yüzyıl'da Türkler'in eline geçen bu kent, UNESCO tarafından koruma altındadır.

Honaz Dağı Milli Parkı

Denizli'nin olağanüstü doğal güzelliklerinden yalnızca bir tanesi. Denizli gezilecek yerler rehberi hazırlarken listenize muhakkak burayı da ekleyin. Ege Bölgesi'nin en yüksek noktası bu dağın zirvesi olmakla birlikte, bitki örtüsü de bir hayli zengin. Öyle ki botanikçilerin yoğun ilgisini çekiyor. Siz de gittiğinizde bir kaşif gibi dolaşıp, etraftaki ağaçları, bitkileri ve hayvanları inceleyebilirsiniz.

Çizmeli Kaplıcaları

Şehir merkezinin biraz dışında Buldan ilinde bulunan bu kaplıcalar yalnızca kemiklerinize değil, her bir şeyinize iyi gelecektir. Yenice Kaplıcaları olarak da isimlendirilir. Gidip dilediğiniz gibi sıcak sulara bırakabilirsiniz kendinizi. Kalp ve damar rahatsızlıklarına, hemoroite, karaciğer yetmezliğine ve daha pek çok rahatsızlığa iyi geldiği söyleniyor.

Denizli Babadağ

Denizli Babadağ gezilecek yerler listenizde olmak mecburiyetinde. Fethiye babadağ ile karıştırmayın. Burası aynı isimli dağın eteklerine kurulmuş olan, kiremit çatılı rengarenk evleriyle pek tatlı bir denizli ilçesi. Dokumacılığı ile ünlü ve hala tezgahlar elle dokulamalar yapılıyor. Babadağ'ın harika bir coğrafyası var. İlçenin dışında çıktığınızda sizi yemyeşil ağaçlar bekliyor. Dilerseniz ormanların içerisine  keyifli bir yolculuğa da çıkabilirsiniz.

Kocabaylar Kebap Salonu

Yaşasın yemek turizmi! Kocabaylar, Denizli'de yemek yenecek yerler arasında en popülerlerinden. 40 seneyi aşkın bir süredir hizmet veriyorlar ve belli ki neyi nasıl yapacaklarını çok iyi biliyorlar. Denizli'nin meşhur ve lezzetli yemeklerinden bir tanesi olan tandır kebabını değişik bir güzel yapıyorlar. Hemen sizi uyarayım: Gittiğinizde önünüze çıkan her şeyi yemek isteyeceksiniz! Fiyatları ise gayet uygun diyebilirim.

Babadağlılar İş Merkezi

Babadağ'ın tekstik açısından önemine değinmiştir. Bu iş merkezinde, Babadağ'dan gelme çeşit çeşit tekstik ürününü bulabilirsiniz. Denizli'de alışveriş yapılacak yerler arasında en birincisi burası. Biraz başınız dönebilir ama çok değişik el yapımı ürünler bulabilirsiniz. Üstelik bunları cebinizi yakmayacak fiyatlara alabilirsiniz.

Akhan Kervansarayı 

13. Yüzyıl'da Selçuklular'dan kalma bu yapı hala görkemini koruyor ve aktif. Aktif dediğimiz, içerisinde otel ve yeme – içme alanları bulabilirsiniz. Yapımında beyaz taşlar kullanılmış ve bu güne sağlam bir biçimde gelmeyi becerebilmiştir. Açık ve kapalı iki bölümden oluşuyor. Denizli'ye gelen turistlerin önemli bir durağı. Gittiğinizde kalabalık olabiliruyarayım.

Artık Denizli'de nerelere gideceğiniz, neler yapacağınızı biliyorsunuz! Gittiğinizde bizi de anmayı unutmayın!

Hazırlayan : Özlem Keşifte

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara