Dolar

32,5469

Euro

34,9030

Altın

2.427,50

Bist

9.710,30

Denizli'den Nijerya'ya yardım eli

Nijerya'nın başkenti Abuja'daki bir okula Denizlili yardımseverler su kuyusu açtı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-04 14:17:23

Denizli'den Nijerya'ya yardım eli

AA'nın haberine göre, Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın başkenti Abuja'da bulunan Madalla bölgesindeki bir okula Türkiye'deki hayırseverler tarafından yardım yapıldı.

Denizlili hayırseverlerin yardımıyla Madalla'daki Alkawthar Okuluna su kuyusu açıldı ve kitap hediye edildi.

Yardımların yapıldığı Alkawthar Okulunun Müdürü Muhammed Zunnureyn, bu yardımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Zunnureyn, "Bu yardım okulumuz için çok önemli. Okulumuzun temel araç gereçlere ihtiyacı var. Hükümetimiz gereken desteği sağlıyor ama bu bizim için yeterli değil." ifadelerini kullandı.

Türkiye'den gelen yardımların önemli olduğunu belirten Zunnureyn, "Elhamdülillah Türkiye tarafından okulumuza su kuyusu açıldı ve kitap hediye edildi. Bundan dolayı Türkiye'ye teşekkür ederiz." dedi.

Merkezi Türkiye'de bulunan ve Nijerya'da faaliyet gösteren Erkam Yayıncılık Abuja Temsilcisi Rashiid Lawal Sunday de "Nijerya'da kitap başta olmak üzere eğitim araç ve gereçleri çok pahalı. Öğrenciler bunları temin etmekte zorluk çekiyor." diye konuştu.

Sunday, ülkede maddi imkanları yetersiz olan öğrencilere ellerinden geldiği ölçüde ücretsiz olarak kitap dağıttıklarını söyledi.

Yoksulluğun hüküm sürdüğü Nijerya'da birçok okulda eğitim zor şartlarda devam ediyor. Ülkenin bazı bölgelerindeki okul eksikliği birçok çocuğun okula gitmesine engel oluyor.

 

Haber Ara