Dolar

32,3595

Euro

35,0062

Altın

2.323,05

Bist

9.079,97

Denizli'den hakem yorumu

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, maçın hakemi Mete Kalkavan ile ilgili 'Bugün 'Çalınan bir ofsayt mı var? Olmayan penaltı mı var?' diyebilirsiniz. Bir takımı lime lime etmek için bunlara ihtiyaç yok.' ifadelerini kullandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-15 05:50:36

Denizli'den hakem yorumu

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre: Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşan Galatasaray, rakibine 2-1 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, “İlk yarısını kötü oynadığımız derbiyi kaybettik. İkinci yarı oyuna daha iyi başladık. Öyle ya da böyle bir gol pozisyonu dönüş için önemliydi. Neticede hangi sonuç çıkarsa çıksın. Ülkemizin en iyi takımlarından birine karşı oynadık. Devrenin sonuna yaklaşırken 8 ve 9 puan geride kaldık. Bu puan çok önemli bir puan kaybı değildir. Ben bunun önemli olmadığını bütün hayatım boyunca yaşadım. Puanlarla dönmek amacıyla geldik. Önümüzdeki dönem bizim için olası eksiklerimizi ne türlü telafi ederiz o dönem olacaktır. Bizsiz yarış olmaz. Biz bu yarışın hep içinde olacağız. Rakiplerimizi bir adım geriden takip ediyoruz. Rakiplerimiz biz olduğumu müddetçe geriye dönüp bakmak zorunda. Ben yaşadığım şampiyonluklarda bu dönemlerde bu pozisyonlarda oldum. Son kazandığım şampiyonlukta ilk yarının sonunda beni 6. sırada yarışa sokmuştu. Bu sıralara düşmedik. Bu yarışında içinde yine olacağız. Bütün imkanlarımzı zorlayarak kullanmaya çalışıyoruz. Düşündüklerimizin bir miktar gerisinde olabiliriz. Biz olmadan yarış olmayacaktır. Bunu ilerleyen dönemde hep beraber yaşayacağız” dedi.

"SIKINTILARI AŞACAĞIZ"

'Biz buraya dikensiz gül bahçesi diye gelmedik' diyen Denizli, "Sıkıntılı bir dönem yaşadık. Takımın üstünde baskı olduğu muhakkak. Bunları mutlaka aşacağız. Bu akşamki skor olarak söylemiyorum. Zorlanacağımız günler olacak. Bunları aşacağız. Bunları hep birlikte aşacağız" diye konuştu.

Maçın hakemi Mete Kalkavan ile ilgili eleştirilerde bulunan Denizli, "Hakemle ilgili teknik adamlık kariyerimde nadir canımın yandığından bahsetmişimdir. Hayatım boyunca hakemin düdüğü hangi nefesle çaldığını takip ettim. Hakem değilim ama bunları hakemden daha iyi değerlendirebilirim. Bugün 'Çalınan bir ofsayt mı var? Olmayan penaltı mı var?' diyebilirsiniz. Bir takımı lime lime etmek için bunlara ihtiyaç yok. Oyunun belli bölümlerinde akışı kesmek, sizi sinirlendirerek farklı mecralara taşıyabilir. Hakemle ilgili düşüncelerimiz hiç müsbet değil. Ben hakemlere hep güven duydum. İnşallah ilerleyen dönemlerde farklı şeyler söylemeyiz. Hakem hata yapar. Farklı amaçlarla çalınan ve çalınmayan düdükler olursa o zaman daha farklı şeyler oluyor" dedi.

"BURAK ISRARLA OYNAMAK İSTEYEN BİR OYUNCU"

Burak Yılmaz'ın sakatlığının sorulması üzerine başarılı çalıştırıcı, "Burak, Hakan ve Selçuk ile ilgili bir önceki maçtan sonra 'Fedakarlık yaparak oynuyorlar' demiştim. Burak bir sorun yaşıyor. Bu akşam yaşadığı sorun aynı bölge ile ilgili değil. Futbolcular bazen problem olan ayağını korumaya diğer ayağıyla alırlar. Burak ısrarla oynamak isteyen bir futbolcu. Bir futbolcu için bunlar artı puanlar. Sahada görev yapmak isteyen futbolcu son derece önemlidir. Bu isteğin sonuncunda ortaya çıkan tablo meydana geldi. Burak'ın en sağlıklı dönüşüne kadar en iyi şekilde değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

"BEŞİKTAŞ BİZDEN DAHA BAŞARILI OFANSİF GİRİŞİMLERDE BULUNDU"

Beşiktaş'ın kendilerine göre daha çok ofansif girişimlerde bulunduğunu dile getiren Denizli "Benim hayatımda beraberlik hedefim hiç olmadı. Beraberliklerin yaradığı maçlar olmuştur. Büyük takımın başındaki hocanın hedefi beraberlik olmaz. Berabere dönseydik bu akşamın doğal sonucu olurdu. Beşiktaş bizden daha başarılı ofansif girişimlerde bulundu. İkinci yarıda takımın dönüşü artı puandı. Taraftarların 90 dakika desteklediği bir takıma karşı oynuyoruz. Böyle bir 90 dakika olması doğaldır" dedi.

"BURAK'IN DİKKATİNİ SAHA DIŞINA ÇEKMEK İSTEMEDİM"

Burak Yılmaz'ın dikkatini saha dışına çekmemek için Umut Bulut'un yanında Tarık ve Bilal'i de ısınmaya gönderdiğini ifade eden başarılı çalıştırıcı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Oyun başlamadan önce içeriden yayıncı kanaldan saha görüntülerini takip ediyordum. Doktorumuz Burak ile birkaç dakika görüşme yaptı. Doktorumuzu çağırdım. Bir sorun var burada. Sorun yoksa doktorla görüşmez. Aralarında geçen konuşmayı söyledi. İlk defa maç başlamadan ısınmaya bir oyuncu gönderdim. Umut Bulut'u tek ısındırarak Burak'ın dikkatini saha dışına çekmek istemedim. Tarık ve Bilal'in de ısınmasını istedim. Galatasaray, ben ve biz bu yarışın dışına düşmeyiz. Galatasaray camiası endişeyle takip etmesin. Birkaç aylık bir süreç var. Önümüzde daha uzun bir dönem var. Birlikte yaşayacağız ve göreceğiz” dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara