Dolar

32,5336

Euro

34,9417

Altın

2.439,95

Bist

9.716,77

Denizle sarmaş dolaş Beykoz

İstanbul'un sahile paralel semtlerinden Beykoz yeşilliklerle maviliklerin bir arada buluştuğu eşsiz mekanları ziyaretçilerin ayağına getiriyor

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-11 10:26:46

Denizle sarmaş dolaş Beykoz

Beykoz Anadolu Yakasında bulunan sevimli bir semt. Alıştığımız İstanbul semtlerinden çok köy havası hakim. Gitmesi biraz uzun sürse de hafta sonu kaçamak yapmak için değişik bir alternatif olabilir.

Beykoz Korusu
Durağa ismini veren bu noktada inip de biraz ileride sağda girişini bulacaksınız. Yeşil bir alan, nefes alabileceğiniz bir yer. Denize karşı manzarası var. İçeride ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Sosyal Tesisleri var. Burada yemek yenebilir.

Beykoz Camii

Korudan çıkıp sağa devam ettiğinizde meydana doğru gidiyor olacaksınız ve sağ tarafınızda Camiiyi göreceksiniz. Bu cami, 19.yüzyılda yapılmış bir Osmanlı Camii. 2006'da ise restorasyon geçirmiş.

Beykoz Meydanı
Meydanda bir mahalle havası var. Bütün dükkanların bulunabileceği alış veriş ve sosyalleşme noktası. En güzel yanı ise banklarda oturup teknelerin bulunduğu sahile bakmak. Burada çektiğim fotoğrafı en yukarıda görebilirsiniz.

İshak Ağa Çeşmesi
Meydana yakında bulunan bu Çeşme İshak Paşa tarafından onarıldığı için bu ismi almış. İlk çeşme ise Kanuni döneminde yapılmış.

Hz. Yuşa Tepesi

İstanbul'un en yüksek 2. tepesi. Zirvesi 201 metre yükseklikte. İstanbul manzarası harika. İsmini ise burada yattığı düşünülen Hz. Yuşa'dan almış. Bu tepe tarihin ilk zamanlarından beri kutsal kabul edilmekle birlikte, Hz. Yuşa ise diğer dünlerde Joshua adıyla da bilinen Hz. Musa döneminde yaşayan ve kendisiyle buraya geldiği ve ölünce de bu tepeye gömüldüğü rivayet edilen bir zat.
Günün sonunda harika bir yemek isterseniz, Yeniköy iskelesinden iner inmez sağda kalan Takanik Balıkçısına uğramanızı şiddetle tavsiye ederim. Harika balık çorbaları, mısır ekmekler ve mevsim salataları var. Size mevsimin en güzel balığını da önereceklerdir. Tatlı olarak ise balkabağı tatlısı, incir tatlısı veya irmik helvası gibi leziz tatlılarının tadına bakabilirsiniz.

Haber Ara