Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Denize giderken ve girerken bunlara uyun

Güneşin altında cayır cayır yanmak istemiyorsanız mutlaka bir tane güneş kremini valizinizde bulundurun veya tatil beldesine gider gitmez satın alın....

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-24 11:41:17

Denize giderken ve girerken bunlara uyun

Denize giderken unutulan her şeyin telafisi vardır ama güneş kreminin yok. Güneşin altında cayır cayır yanmak istemiyorsanız mutlaka bir tane güneş kremini valizinizde bulundurun veya tatil beldesine gider gitmez satın alın.

Güneş kremi seçimi

Güneş kremini nasıl seçeceğiz derseniz, uzmanlar 30 ila 50 faktör aralığını öneriyor. Özellikle güneşe karşı cildi daha hassas olan beyaz tenliler, çocuklar ve yaşlılar için 50 faktör tercih edilmeli. Kışın ardından ilk defa güneşe çıkıyorsanız, siz de bu "hassas olan" gruba dahilsiniz demektir. Ayrıca saat 12.00-16.00 aralığında, güneşin en etkili olduğu saatlerde dışarıda bulunacaksanız da yine en güçlü güneş ışınlarına maruz kalacaksınız. Yaş grubuna, cilt yapısına, saate ve güneşe alışkın olma durumuna göre karar vermeniz gerekiyor.

Kitap okurken ve gözlük takarken

Hem plajda, kumsalda gezerken veya kitap okurken; hem de belki güneşlenirken gerekebilir. Ama dikkatli olun, gözünüzde gözlük takılıyken güneşin altında uyuyakalırsanız neler olabileceğini biliyorsunuz.
Eğer denize gidiyorsanız acıkacaksınız o kesin. Hatta "deniz acıktırıyor" geyiği çevirmeden dönmeyeceksiniz, çünkü deniz gerçekten acıktırıyor. Eğer gideceğiniz yer bir plajsa, büyük ihtimalle hemen kumsalda veya yakınlarda kafe/restoranlar olacaktır. En kötü mısır, dondurma satmak için dolaşan arabalarla karşılaşırsınız. Tabii mesela Akdeniz'de bazı plajlarda botla kıyıya yanaşıp içi dondurma ile doldurulmuş kavun satanlar da var ama şans. Ancak atıştırmalık ve su anlamında tedarikli bir hazırlık içerisinde bulunmanız önemli...

Haber Ara