Dolar

32,3279

Euro

35,0808

Altın

2.299,27

Bist

8.988,38

Deniz Yücel hakkındaki tahliye kararı

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel: - 'Mahkemenin kararından dolayı çok mutluyuz'

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-16 16:01:42

Deniz Yücel hakkındaki tahliye kararı
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye'de tutuklu bulunan "Die Welt" gazetesi muhabiri Deniz Yücel'in tahliye edilmesi yönündeki mahkeme kararından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Gabriel, Münih'te yaptığı açıklamada, son dönemde Türk hükümetiyle özellikle de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile çok sayıda görüşme yaptığını ve böylelikle güven inşa etmeye çalıştıklarını belirtti.

Görüşmelerde Türk hükümetini Deniz Yücel davasını hızlandırılması için ikna etmeye çalıştıklarını dile getiren Gabriel, Türk hükümetinin kendilerine, mahkeme kararına her zaman değer verdikleri ve sürece müdahale edemeyecekleri yönünde bilgi verdiğini aktardı.

Şimdi Deniz Yücel'in tahliye edilmesine ilişkin mahkeme kararı bulunduğuna dikkati çeken Gabriel, "Mahkemenin kararından dolayı çok mutluyuz." dedi.

Gabriel, karardan sonra Yücel'in Türkiye'den ayrılabileceğini tahmin ettiğini söyledi.

Gabriel ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iki kez konuşabilmesini sağlayan Bakan Çavuşoğlu'na ve Dışişleri Bakanlığına güvenen Almanya Başbakanı Angela Merkel'e teşekkür etti.

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi, Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel hakkında hazırlanan iddianameyi kabul ederek, tahliyesine karar vermişti. Hakkında hazırlanan iddianamede Yücel'in "terör örgütü propagandası yapmak" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçlarından 4 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu. Yücel, 27 Şubat 2017'de tutuklanarak Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne gönderilmişti.

Haber Ara