Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Deniz Emniyeti ve Güvenliği-2015 Tatbikatı açılış töreni

Deniz Emniyeti ve Güvenliği-2015 Tatbikatı açılış töreni

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-25 18:25:27

Deniz Emniyeti ve Güvenliği-2015 Tatbikatı açılış töreni
Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesinde 25-27 Kasım tarihlerinde Marmara Denizi Adalar Bölgesi'nde gerçekleştirilecek Deniz Emniyeti ve Güvenliği-2015 Tatbikatı'nın açılış töreni gerçekleştirildi.

Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Geçim, tatbikatta yer alan TCSG UMUT gemisindeki törende, tatbikatın Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, ilgili bakanlıklar, kurum ve kuruluşların denizde meydana gelmesi muhtemel acil durumlara ve yasa dışı faaliyetlere müşterek müdahale edebilmesini geliştirmek amacıyla yapılacağını söyledi.

Geçim, tatbikatın, kurumlar arasındaki bilgi paylaşımı, kaçakçılıkla ve denizde terörizmle mücadele, denizde su ürünleri mevzuatına yönelik denetim, arama ve kurtarma, tıbbi tahliye ve yangın söndürme gibi deniz emniyeti ve güvenliğine yönelik müşterek eğitimleri içerdiğini kaydetti.

Tatbikatın başarılı şekilde yapılacağına inancının tam olduğunu dile getiren Geçim, "Kurumlar arası iş birliğinin artmasına katkı sağlayacağına inanıyorum. Denizde başlayıp karada, karada başlayıp denizde devam eden terör ve yasa dışı faaliyetlerde, deniz kirliliği olaylarında, yasa dışı su ürünleri avcılığı ve tıbbi tahliye faaliyetlerinde kurumlar arası iş birliğiyle koordinasyonu en üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

- "Tatbikat 3 aşamada yapılacak"

Harekat Eğitim Şube Müdürü Deniz Binbaşı Taşkın Coşkun da tatbikat hakkında teknik bilgilerden oluşan brifing verdi.

Tatbikatın kontrol ve yönetim makamının Sahil Güvenlik Komutanlığı, icra yönetim makamının da Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı olduğunu aktaran Coşkun, "Tatbikata, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 2 sahil güvenlik gemisi, 4 sahil güvenlik botu, 1 sahil güvenlik uçağı, 3 sahil güvenlik helikopteri, 1 sahil güvenlik özel harekat timi (SÖH), 2 dalış, emniyet, güvenlik ve arama kurtarma timi (DEGAK), 1 sivil tekne, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı unsurlar katılacaktır" ifadesini kullandı.

Coşkun, tatbikatın 3 safhada icra edileceğini belirterek, şu bilgileri verdi:

"25 Kasım 2015 tarihinde icra edilecek birinci safhada, tatbikat öncesi brifing, açılış konuşmaları, gözlemci ve basın brifingi, sahil güvenlik arama kurtarma gemisinin gezilmesi, dalış, emniyet, güvenlik ve arama kurtarma timi dalış faaliyetlerinin icrası planlanmıştır. 26 Kasım 2015 tarihinde icra edilecek tatbikatın ikinci safhasında kolluk kuvvetleriyle müşterek operasyon, denizden güvenlik eğitimi, arama kurtarma eğitimi, boarding harekatı, denizde yangına müşterek müdahale, müşterek balıkçı teknesi kontrolü ve epdk denetimi, tıbbı tahliye, çevre kirliliğine müdahale eğitimlerinin icrası planlanmıştır. 27 Kasım 2015 tarihinde tatbikatın üçüncü safhası olan tatbikat sonu değerlendirmenin yapılması ile tatbikatın sona ermesi planlanmıştır."

Konuşmanın ardından tatbikatın yapılacağı gemi basın mensuplarına gezdirildi. Daha sonra da komutanlığa bağlı su altı timi, küçük çaplı bir kurtarma tatbikatı yaptı.

Haber Ara