Dolar

32,5258

Euro

34,8420

Altın

2.488,57

Bist

9.545,31

Deniz Baykal neden yürümüyor?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşün en çok merak edilen tarafları yürüyenler ve yürümeyenlerdi. Yürüyüşe katılmayan isimlerden biri de Deniz Baykal'dı. Peki Baykal neden yürümüyor?

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-07 08:28:33

Deniz Baykal neden yürümüyor?

TIMETURK | HABER MEKREZİ

Hürriyet Yazarı Fatih Çekirge, CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a herkesin merak ettiği soruyu sordu:

İKTİDAR DA MUHALEFET DE İYİ BRİ SINAV VERMİŞTİR

“Kim ne derse desin, bu yürüyüş sırasında iktidar da muhalefet de iyi bir sınav vermiştir. Gezi'de yaşananları hatırlarsanız, bu yürüyüşün barışçıl görüntüsü çok önemlidir. Başlangıçta iktidar olumsuz baktı. Güvenpark'a gece iş makinelerini yığdı. Ama sonra sağduyu hâkim oldu. Muhalefet hiçbir provokasyona izin vermedi. Çok barışçı bir yürüyüştür bu. İktidar da buna engel olmayarak Türkiye'de barışçı eylemlerin de olabileceğini göstermiştir. Demokrasi açısından çok iyi bir gelişmedir bu.

BAYKAL NEDEN YÜRÜMÜYOR?

“Bu yürüyüşün ruhunu paylaşan milyonlar var. Herkes gelip yürüyor mu? Yürüyen de yürümeyen de katkı yapıyor.”

İSTANBUL MİTİNGİNDE BAYKAL DA KONUŞACAK

Baykal yürüyüşü İstanbul girişinde CHP il teşkilatıyla karşılayacak. Orada Kılıçdaroğlu'nu selamlayarak kısa bir konuşma yapacak. Özetle şöyle diyecek: “Türkiye demokrasisi için çok önemli, medeni ve barışçıl bir tepki olmuştur. Kutlarım. Demokrasimizin gelişmesi açısından insanların tepkilerini barışçıl bir şekilde gösterebileceğinin kanıtı olmuştur. Türkiye'nin buna ihtiyacı var.”

Haber Ara