Dolar

32,3134

Euro

35,1047

Altın

2.292,82

Bist

9.055,63

Demokratik Suriye Güçleri stratejik bölgeye girdi

Suriye’de YPG’nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri, IŞİD'in kontrolündeki stratejik öneme sahip Hatuniye kasabasını ele geçirdiği bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-11 15:12:56

Demokratik Suriye Güçleri stratejik bölgeye girdi

Suriye'de IŞİD'e karşı savaşmak amacıyla 13 örgütün birleşmesiyle kurulan Demokratik Suriye Güçleri, ülkenin kuzeyindeki Haseke iline bağlı El Havl ve Şeddadi ilçelerinin örgütten alınması için savaşıyor.

Haseke'nin güneyine düşen El Havl ve Şeddadi, 2 yıldır IŞİD işgalinde bulunuyor. Demokratik Suriye Güçleri bugün El Havl'a bağlı stratejik kasaba olan Hatuniye'ye girdi. Hatuniye, Hol'un kuzeyinde yer alıyor ve Hol'a 3 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

'BİRÇOK KÖYÜ IŞİD'DEN ALDIK'

Operasyonla ilgili Sputnik'e konuşan Demokratik Suriye Güçleri Sözcülerinden Talal Sülo, Demokratik Suriye Güçleri'nin şimdiye kadar 50 köy ve birçok yeri IŞİD'ten aldığını belirterek şöyle konuştu:

“El Havl operasyonunda büyük bir ilerleme sağlıyoruz. 360 kilometrekarelik alanı örgütten aldık. El Havl'a 3 kilometre yaklaştık. Bugün Hatuniye kasabasına girdik. Şimdi kasabada şiddetli çatışmalar var. Aldığımız yerlerde mayın temizliği yapıyoruz. IŞİD, birçok yeri mayınlarla doldurmuş. El Havl'da direniyorlar ama karşımızda ağır kayıplar veriyorlar. Örgüt, El Havl'ı kaybetmemek için Rakka, Dera, Irak ve Dery ez-Zor'dan silah ve militan takviye ediyor. Burada artık Suriyeli savaşçısı kalmadı. Örgüt, Türkiyeli, Iraklı ve yabancı olan savaşçılarını buraya gönderiyor. El Havl'dan sonra Haseke bölgesinde ne kadar IŞİD militanı varsa hepsini temizleyeceğiz. Operasyonlarda çok sayıda IŞİD üyesini öldürdük, bazılarını ise sağ ele geçirdik. Bizim de operasyonda 20 kaybımız oldu”.

KOALİSYON DESTEK VERİYOR

Koalisyon uçaklarının da sürekli kendilerine hava desteği vererek IŞİD mevzilerini bombaladığını aktaran Sülo, şöyle devam etti:

“Örgüt, hava saldırılarında da çok ağır kayıplar veriyor. El Havl'ı kaç gün içinde alacağımız konusunda net bir gün veremem ama yakın zamanda almayı umut ediyoruz. El Havl ve Şeddadi alınırsa IŞİD'in Irak bağlantısı kesilecek ve bununla Rakka'nın alınması kolaylaşacak. Suriye'de IŞİD ile her yerde mücadele edeceğiz”.

Haber Ara