Dolar

32,5130

Euro

34,9427

Altın

2.434,11

Bist

9.803,18

Demokrat siyasetçi yine ezber bozdu: Aslında hepsi Donald Trump gibi...

ABD ara seçimlerinde New York eyaletinden Demokrat Parti'nin adayı olarak seçime giren ve tarihi bir başarı elde eden 28 yaşındaki Latin siyasetçi Alexandria Ocasio-Cortez ezber bozan bir açıklamaya imza attı. Ocasio-Cortez'e göre Demokrat Partili birçok siyasetçi en az Başkan Trump kadar ırkçı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-08 16:46:13

Demokrat siyasetçi yine ezber bozdu: Aslında hepsi Donald Trump gibi...

Timetürk Çeviri

28 yaşındaki Latin siyasetçi Alexandria Ocasio-Cortez, ABD'nin New York eyaletinde Demokrat Parti'nin yaptığı Temsilciler Meclisi ön seçimlerinde, görevdeki 'yılların birikimi' olarak adlandırılan siyasetçi Joe Crowley'i yenilgiye uğratarak tarihe geçti.

Üstelik 56 yaşındaki Crowley, 10 dönemdir koltuğunu koruyordu. Başta New Yorklular olmak üzere, çok sayıda Amerikalı'nın her adımını dikkatle izlediği ve adeta bir fenomene dönüşen Ocasio-Cortez, açıklamaları ile ezberleri bozuyor.

Ocasio-Cortez'in, Twitter hesabını 2 milyonu aşkın kişi takip ediyor. “İklim değişikliği en zengin Amerikalılardan alınacak yüzde 70 oranında vergiyle finanse edilmeli” ifadeleri ile yeniden ABD'de tartışılan Ocasio-Cortez, bu defa ABD'de 'ırkçılık' ve ABD Başkanı Trump'a karşı Demokratların tutumunu eleştirdi.

KENDİ PARTİSİNİ ELEŞTİRDİ

Ocasio-Cortez'e göre ABD başkanı Trump 'Irkçılığı icat etmedi ama ABD'de yaşanan ırkçı ve yabancı düşmanlığına söylemleri ile yardım etti. Bu söylemler son zamanda Meksika sınırına yapılacak duvarla ortaya çıktı.'' Ocasio-Cortez bu ırkçılık söylemlerinin sadece ABD başkanı Trump'la sınırlı olmadığını aslında tüm ABD'li siyasetçilerin sorunu olduğunu vurguladı.

''TRUMP SADECE SESİNİ ÇIKARIYOR''

Ocasio-Cortez kendi partisi içinde ırkçı tutumun Trump kadar fazla olduğunu ama bunu dillendirmediğini ifade ediyor ve ''Başkan Trump'ta Şaşırtıcı olan, yalnızca seçilen birçok yetkiliden farklı olarak, ırkçı görüşleri kamuya açık bir şekilde dile getirmeye istekli olması'' cümlelerini kuruyor.

Hatırlanacağı üzerine Associated Press ve NORC anketlerinde 10 Amerikalıdan yaklaşık 6'sı, Trump'ın Irkçı olduğunu düşünüyor. Hatta Trump'a oy veren Amerikalıların yüzde 7'si bile ırkçı olduğunu düşünüyordu fakat buna rağmen Trump'ı başkanlığa taşıdı.

Ocasio-Cortez'in dikkat çektiği nokta olan bu husus aslında ABD'de yaşayan ve her iki partiye oy veren seçmenlerin yabancı düşmanlığı ve ırkçılıkta aslında aynı noktada buluşuyor olması.

Kaynak: The Washington Post

Haber Ara