Dolar

32,5972

Euro

34,7874

Altın

2.496,06

Bist

9.524,59

'Demokrasi ve hukukun üstünlüğü darbe almıştır'

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV), Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanmasını kınayan bir açıklama yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-28 02:45:47

'Demokrasi ve hukukun üstünlüğü darbe almıştır'

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV), Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanmasını kınayan bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Türkiye demokrasisi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü maalesef büyük bir darbe almıştır." denildi.

Koza İpek Holding bünyesindeki şirketlere kayyum atanması ve özgür basının susturulması ile ilgili GYV açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Koza Holding ve İpek Medya Grubu'nun tüm mali hesaplarının temiz olduğu geçirdiği sayısız teftişle ortaya çıkmış olmasına rağmen, aralarında Bugün ve Millet gazeteleri ile Bugün ve Kanaltürk televizyonlarının da bulunduğu tüm Koza Grubu şirketlerine hukuksuz bir şekilde 'kayyum' atanmıştır. En temel hak ve özgürlüklere karşı yapılan bu darbeyi kabul etmemiz mümkün değildir.

İktidarın iş dünyası, medya ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik baskıları seçim öncesinde akıl almaz boyutlara ulaşmıştır. Yürüttüğü etkin ve yapıcı muhalefetiyle bilinen çok sesli, özgür ve bağımsız İpek Medya Grubu'na yönelik gözdağı ve susturma operasyonu, 1 Kasım genel seçimlerine günler kala halkımızın 'haber alma ve verme hakkı' gasp edilerek demokrasimizin susturulması girişimidir.

Bu hukuksuz darbe ile 'özel mülkiyet hakkı', 'ifade ve fikir hürriyeti', 'haber alma ve verme hakkı' ayaklar altına alınırken, adil ve şeffaf bir seçim yarışı yapılması da artık imkansız hale getirilmiştir.

Türkiye demokrasisi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü maalesef büyük bir darbe almıştır. Katılımcı demokrasinin ve tüm temel hak ve özgürlüklerin her daim savunucusu olan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, Türkiye'de demokrasinin ve hukukun yeniden tesisi için haklı ve meşru mücadelesini kararlılıkla devam ettirecektir."

Haber Ara