Dolar

32,3237

Euro

35,0666

Altın

2.295,44

Bist

8.989,85

Demokrasi nöbetçilerine 'Çanakkale' ödülü

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep'te sabahlara kadar demokrasi nöbeti tutan 180 kişiyi, uçakla Çanakkale gezisine gönderdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-27 10:04:02

Demokrasi nöbetçilerine 'Çanakkale' ödülü
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep'te sabahlara kadar demokrasi nöbeti tutan 180 kişiyi, uçakla Çanakkale gezisine gönderdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile 15 Temmuz darbe girişimine karşı meydana koşan ve 29 gün boyunca Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda sabahlayanlar, Çanakkale'deki ecdadıyla buluşturuluyor. Darbe girişiminin ardından her gün sabaha karşı meydanı gezen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun alanda gördüğü manzaradan etkilenmesi üzerine gerçekleştirilen organizasyonla, gece boyu nöbet tutan 180 kişi, Çanakkale gezisiyle ödüllendirildi.

Uçakla götürüldüler

Meydanda kimilerinin yerde yattığını gören Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bazı vatandaşların ise uykusuz kalmalarına rağmen uyumadığını fark ettiği vatandaşları ödüllendirme kararı almıştı. Başkan Tahmazoğlu'nun talimatıyla isimleri tespit edilen demokrasi nöbetçilerinden oluşan 180 kişilik kafile, uçakla Çanakkale'ye götürüldü. Çanakkale'yi gezen demokrasi nöbetçileri, şehitliğe giderek, ecdatlarıyla buluştu.

Proje hakkında bilgi veren Şahinbey Belediyesi Stratejik Geliştirme Müdürü Mehmet Çalışkan, "Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun talimatıyla uygulamaya geçilen bu projemiz başarılı öğrencilerimiz için başlatılmıştı. Projede amaç, gaziler diyarından şehitler diyarına tarihimizi kültürümüzü taşımak ve Türk milletinin neler yapabileceğini göstermekti. Bu proje başkanımın gerçekten çok önem verdiği bir projeydi. 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte bu projemize yeni aşama kazandırdı. Demokrasi Meydanı'nda 24 saat bizlerle beraber nöbet tutan arkadaşlarımız hemşehrilerimiz ile birlikte Çanakkale'ye geldik. Ecdadımızın yattıkları topraklarda gördük, dualar ettik. Kurtuluş mücadelesinde yaşananları ve ecdadımızın kahramanlıklarını da yerinde gördük" dedi.

"Bugünkü ziyaretçilerimizin çok özel durumu var"

Demokrasi nöbetlerinde meydanları boş bırakmayan ve Çanakkale gezisine katılan vatandaşlar da, Başkan Tahmazoğlu'na teşekkür etti. Tüylerinin diken diken olduğunu anlatan vatandaşlar, herkesin mutlaka Çanakkale'yi gezmelerini istedi.

Gaziantep'ten giden kafileyi karşılayan AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ ise "Bugün Çanakkale'de, Şahinbey Belediyesi'nden gelen çok kıymetli arkadaşlarımızı ağırlıyoruz. Ama bu arkadaşlarımızın çok özel bir durumu var. Biz 15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte çok sıkıntılı zamanlar geçirdik. Bunu konuşurken bile insan ister istemez etkileniyor. Bu süreç içerisinde milletçe hem cuntacılara, hem de demokrasimize, vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza karşı olanlara millet tarafından vakur duruşumuzu gösterdik. Yaklaşık iki yıldır Çanakkale'ye aslında Şahinbeyli hemşehrilerimizi öğrencilerimizi getirmekteydi. Ama bugün hem dünya barış günü olarak hem de 29 gün boyunca demokrasisine, bayrağına sahip çıkan bu güzel insanları, Çanakkale ruhunu tatmak için bu şehitler diyarımıza göndermiş" diye konuştu.

Çanakkale gezisinin tamamlanmasının ardından demokrasi nöbetçileri, gaziler diyarına geri döndü.

Öte yandan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediyenin Gaziantep Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imzalanan protokolle "Gaziler Diyarı'ndan Şehitler Diyarı'na" isimli proje kapsamında 2 yılda 32 bin 958 öğrenciyi ecdadıyla buluştururken, yıl sonuna kadar düzenlenecek toplam 48 seferde ise 10 bin öğrenciyi daha Çanakkale gezisine gönderecek.

Haber Ara