Dolar

32,3650

Euro

34,9694

Altın

2.325,97

Bist

9.105,54

'Demirtaş, Zümrüt ve Kışanak da yargılansın'

Diyarbakır’da 6-7 Ekim olaylarında öldürülen Hasan Gökgöz’ün babası Mehmet Gökgöz, tüm sorumluların yargılanmasını gerektiğini belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-06 13:30:31

'Demirtaş, Zümrüt ve Kışanak da yargılansın'

Halkların Demokratik Partisi'nce (HDP) Genel Merkez kurulu tarafından 6-7 Ekim olaylarında yapılan çağrı üzerine çıkan sokak olaylarında 3 arkadaşıyla birlikte öldürülen Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz, İHA'ya konuştu. Üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen halen aynı acıyı paylaşan aile, olayı gerçekleştirenlerin adaletli bir şekilde yargılanmasını istedi. Kurban eti dağıtırken vahşice öldürülen Hasan Gökgöz'ün iki çocuğu ise her gün babalarının fotoğrafına bakarak özlem gideriyor.

“ADALET YERİNİ BULMAZSA MEZARLIKTA OLAN ÇOCUKLARIMIZ RAHAT ETMEZ”

İHA muhabirine konuşan Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz, oğlunun yıl dönümü olduğunu ve yarın nasıl mezarlığa gideceklerini düşündüğünü söyledi. Gökgöz, “Bu iki gecedir yatamıyorum. Mezarlığa gidince sanki onunla konuşuyoruz. Gitmezsek dayanamıyoruz. Ayrıca ben HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eski DBP Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, bizim dosyaya dahil edilmelidir. Eğer bunlar dosyaya dahil edilmezse yargılanmasalar adalet yerini bulmaz. Bizim mezarlıkta olan çocuklarımız rahat etmez. Bu adaleti istiyoruz. Bunlar çağrı yapmasaydı eğer olmazdı. Bu sabah Demirtaş bir şey yokmuş gibi konuşuyor. Peki bir şey yoksa 50 kişi ne diye öldü? Sen niye onlardan bahsetmiyorsun, gündeme getirmiyorsun" diye konuştu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara