Dolar

32,5355

Euro

34,8134

Altın

2.425,09

Bist

9.725,21

Demirtaş: Vizeler kalkarsa Kürtler Avrupa'ya gidecek

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, vize serbestisi durumunda Türkiye'den yeni göç akını yaşanabileceğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-25 18:06:20

Demirtaş: Vizeler kalkarsa Kürtler Avrupa'ya gidecek

Türkiye, Avrupa'ya ülkemiz üzerinden giden mültecilerin geri gönderilmesiyle ilgili gelinen noktada AB'ye vizesiz girme imkanına sahip olabilir. Anlaşmaya göre haziran ayına kadar Türk vatandaşlığı taşıyanlar AB ülkelerine vizesiz seyahat edebilecek.

Hükümete muhalif çevreler şimdiden AB ülkelerine baskı yapmaya başladı, Türkiye'nin vize serbestisinden yararlanmaması için ellerinden geleni yapıyorlar.

VİZELER KALKARSA KÜRTLER AB'YE AKIN EDER

HDP lideri Demirtaş da bu çabada olanlardan biri.. Demirtaş, AB'nin Türkiye'yi baskı altına alarak PKK ile masaya oturmasını sağlamasını istedi.

Demirtaş, Alman Haber Ajansı'na (dpa) verdiği demeçte, AB'nin Türkiye'ye vize yükümlülüğünü kaldırması durumunda Kürtlerin AB ülkelerine akın edeceğini söyledi.

AVRUPA TÜRKİYE'YE BASKI YAPSIN

"Türkiye'deki savaşın genişlemesi durumunda yeni göç akınının yaşanabileceği"uyarısında bulunan Demirtaş, sadece Kürtlerin değil, Türklerin de Avrupa'ya kaçabileceğini belirterek, bu nedenle Ankara'nın PKK ile müzakerelere yeniden başlaması için baskı yapmanın AB'nin kendi çıkarına olduğunu kaydetti.

Haber Ara