Dolar

32,3197

Euro

35,1092

Altın

2.297,51

Bist

9.040,46

Demirtaş’tan yeni parti kuracağı iddialarına yanıt

Selahattin Demirtaş ile görüşen Başak Demirtaş, eşinin yeni parti kuracağı iddialarına ilişkin açıklamada bulundu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-11 10:05:04

Demirtaş’tan yeni parti kuracağı iddialarına yanıt

Edirne Cezaevi'nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile eşi Başak Demirtaş görüştü. Twitter hesabından açıklama yapan Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş'ın ayrı parti kuracağı iddialarını yalanladığını belirtti.

Demirtaş, paylaşımında “Hakkında çıkarılan yalan haberleri de konuştuk. Parti kuracağına şeklindeki yalanlar için, bir kesimin ve provokatörlerin inanmasını anlayabilirim dedi. Çünkü onların hayal dünyasında böyle bir şey olabilir” ifadelerine yer verdi.

'AKLI BAŞINDA İNSANLAR CİDDİYE ALIRSA ÜZÜLÜRÜM'

Selahattin Demirtaş'ın “Aklı başında insanlar böyle bir yalanı ciddiye alırsa üzülürüm” dediğini aktaran Demirtaş, şöyle devam etti:

Böyle bir yalana inananlar olursa onun dışarıda ve içeride yürüttüğü mücadeleyi gerçekten de anlayamamışlar demektir. Selahattin, ‘HDP benim için sadece bir parti değildir. HDP'nin ilkeleri, değerleri, mücadelesi benim yaşamımdır. HDP benim ruhumdur.' dedi. Selahattin'in halkımıza da bir mesajı var. Halkımızın, ayrı bir parti kuracağı şeklindeki böyle basit yalanlara zaten inanmadığını biliyor. ‘Böyle yalanlara gülüp geçmek lazım' dedi. Herkese selamlarını ve sevgilerini gönderdi" dedi.

Haber Ara