Dolar

32,4951

Euro

34,7517

Altın

2.487,36

Bist

9.492,23

Demirtaş'tan CHP ve MHP'ye sitem

Ramazan ayının ilk iftar programına Diyarbakır'da katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP ve MHP'ye yüklendi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 01:38:50

Demirtaş'tan CHP ve MHP'ye sitem

Diyarbakır'da belediye tarafından kurulan iftar çadırında iftarını açan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, koalisyon tartışmalarına değinerek, "Bazı partilerin milletvekilleri özellikle kendilerine her mikrofon uzatıldığında, partimize hakaret ederek, partimizin meşrutiyetini tartışmaya açarak konuşmalarına başlıyorlar. Bunlara şunu söylemek istiyorum. Eğer HDP barajı geçemeseydi, siz şu anda koalisyon falan tartışıyor olmayacaktınız... Eğer barajı aşmamış olsaydık şu anda AKP'nin tahakkümü altında eziliyor olacaktınız. Muhtemelen genel başkanlarınız istifa sürecini yaşıyor olacaktı ve siz yeni genel başkanlarını tartışıyor olacaktınız. HDP'ye verilen oyların değerini biraz bilseniz, meşrutiyet kaynağının halk olduğunu idrak edebilseydiniz daha iyi olur." dedi.

Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre, iftarını açan Demirtaş, iftar çadırından ayrıldığı sırada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Koalisyon tartışmalarına değinen Demirtaş, teamül gereği AKP ile CHP'nin ilk önce koalisyon görüşmesi yapacağını belirterek "Biz de diyoruz ki bu iki parti, temel prensiplerde bizim de benimsediğimiz, bizimde savunduğumuz, partimizi de kucaklayabilecek temel ilkelerde anlaşabilirlerse biz böylesi bir koalisyonun çalışabilmesi için, hızlı çalışması için dayanışma içerisinde oluruz, destek sunarız diyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Ara